Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Piatkové výsledky hokejovej Slovnaft extraligy

Piatkové výsledky hokejovej Slovnaft extraligy BRATISLAVA 13. novembra (WEBNOVINY) - Súhrn výsledkov piatkových zápasov 20. kola základnej časti hokejovej Slovnaft extraligy 2009/2010:

MHk 32 Liptovský Mikuláš - MHC Martin 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Góly: 18. Heš (Kropáč), 35. Kriška (Kropáč), 45. M. Bartánus (Kumstát) - 26. Appel (L. Říha)
Vylúčení: 9:7 na 2 min, navyše: M. Varga (L. Mikuláš) 10 min nešp. správanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Halecký - Korba, Smrek, 3100 divákov

Zostavy:
Liptovský Mikuláš: Fikrt - Hučko, Heš, P. Lištiak, Kumstát, D. Devečka, M. Varga, Hyben, Privoznik - Cibuľa, J. Halaj, V. Novák - M. Bartánus, Roháč, Tomášek - Kropáč, Kuric, Kriška - Kadura, Mikula, M. Oravec

Martin: Križan - Polák, Klepáč, Pozník, Drgoň, Šimka, I. Ďatelinka, Matejka, Velebný - Uram, L. Říha, Appel - Jabrocký, M. Beran, I. Dornič - Škumát, Markovič, Trokan - Thémar, Ižvolt, Galamboš

Vo výbornej atmosfére sa pred zaplneným štadión v Liptovskom Mikuláši hral dobrý hokej. Obe mužstvá sa sústredili na útočenie a diváci tak videli atraktívny zápas. V prvých dvoch tretinách excelovali najmä brankári Fikrt a Križan. Najmä pri presilovkách obaja podržali svoje mužstvá. Prvý gól padol v 18. min, keď obranca domácich Heš predviedol úžasnú sólovú akciu a nedal Križanovi žiadnu šancu. V 22. min bol vylúčený Lištiak, následne Fikrt vychytal Poláka po samostatnom úniku. V 26. min bolo vyrovnané, keď sa potvrdilo nedáš-dostaneš. Križan po Kumstátovej strele nevedel kde je puk a z protiútoku Appel vyrovnal - 1:1. Tempo zápasu sa pribrzdilo po viacerých vylúčeniach a obidve mužstvá najmä v presilovkách získavali prevahu nad svojim súperom. V 32. min bol vylúčený Jabrocký a Križan doslova zázračne zachránil situáciu po strele Kumstáta a po dorážke Cibuľu. V 35. min Kropáč v beznádejnej situácii zabojoval a prihral Kriškovi, ktorý sa nemýlil a prestrelil Križana - 2:1. V závere druhej tretiny mal Halaj 100 % šancu v 39. min, ale nevyužil ju. Začiatok tretej tretiny bol v znamení tlaku hostí vďaka ich presilovkám. Brankár domácich doslova čaroval a hosťom nedovolil skórovať. V 45. min už bolo 3:1, keď pred Križanom sa presadil najlepší strelec domácich Bartánus. Od tohto momentu Liptáci s prehľadom strážili výsledok, i keď v polovici tretiny hrali minútu v oslabení o dvoch hráčov. Výbornou defenzívnou hrou a skvelým výkonom Martinčanov nepustili do žiadnej šance. V závere zápasu s prehľadom kontrolovali hru a zaslúžene zvíťazili.

Hlasy:
Pavol Paukovček (asistent trénera Liptovského Mikuláša): "Vedeli sme, že po prestávke nás čaká veľmi ťažký zápas. Hralo sa o dôležité body a naši chlapci do hry dali srdiečko, čo bolo rozhodujúce. Výborne nám zachytal brankár Fikrt."

Dušan Gregor (tréner Martina): "Veľmi ma mrzí, že sme prehrali šesťbodový zápas. Neboli sme horším mužstvom, ale v tomto zápase bola rozhodujúca bojovnosť a srdce. V tomto smere boli lepší domáci a preto vyhrali."

HK Orange 20 - MsHK Garmin Žilina 2:7 (1:3, 0:2, 1:2)
Góly: 18. L. Hudáček (M. Marinčin, Šiška), 42. L. Hudáček (Andrej Šťastný, M. Bakoš) - 4. P. Barinka (Škoda), 8. Spilar (Palovčík, V. Nemec), 18. R. Krajči (Koložváry, V. Urban), 25. V. Nemec (Hriňa), 29. Drevenák (Kolarz, M. Hreus), 50. Drevenák (M. Kokavec), 51. Koložváry (Turoň, R. Krajči)
Vylúčení: 3:2 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška - Valach, Zvrškovec, 597 divákov

Zostavy:
HK Orange 20: Čiliak - Rais, Hraško, M. Marinčin, Šiška, Jaborník, Jankovič, L. Kozák, Slimák - Gašparovič, Mlynarovič, Vandas - M. Bakoš, Andrej Šťastný, L. Hudáček - S. Takáč, Grošaft, Uhnák - Cingel, Šimčák, Ján Sýkora

Žilina: Lipovský - Nádašdi, Rúfus, Hriňa, Bobček, Horák, Kolarz, Turoň, V. Urban - P. Barinka, Vala, Škoda - V. Nemec, Palovčík, Spilar - M. Kokavec, M. Hreus, Drevenák - Koložváry, Pleva, R. Krajči

Už v 4. min Škoda obral o puk domácich obráncov, prihral do jazdy Barinkovi, ktorý elegantným blafákom prekonal Čiliaka. V 8. min Spilar dostal prihrávku od Paľovčíka, z rohu klziska vystrelil a prekvapil brankára dvadsiatky. V 18. min domáci zakombinovali v presilovke, Šťastný si vymenil puk so Šiškom, ten ho po modrej posúval na Marinčina, ktorý pálil z prvej, jeho strelu pred Lipovským tečoval Hudáček a znížil na 1:2. Už o 56 sekúnd Koložváry strieľal na Čiliaka, ten puk vyrazil pred Krajčiho, ktorý vrátil Žiline dvojgólovy náskok. V 25. min Nemec vystrelil od modrej, jeho strelu pred Čiliakom tečoval jeden z obrancov HK Orange. V 29. min Drevenák zachytil rukou nahodený puk od Kolarza, sklepol si ho na ľad a pomedzi nohy Čiliaka zvýšil už na rozdiel štyroch gólov (1:5). V 42. min Šťastný prihrával pred bránku voľnému Hudáčkovi, ktorý prekonal Lipovského pomedzi nohy. V 50. min Žilinčania vyšachovali domácu obranu. Reprezentanti nechali pred bránkou dvojicu Kokavec, Drevenák a druhý menovaný iba nastavil hokejku a umiestnil puk do odkrytej bránky. V 51. min opäť hostia vyšachovali domácich, tentokrát bol úspešný Koložváry, ktorý upravil na konečných 7:2.

Hlasy:
Miroslav Marcinko (asistent trénera HK Orange 20): "Po minulom víkende sme chceli potvrdiť, že sme boli na turnaji vo Švajčiarsku dobrí, odohrali tam dobré zápasy. Žiaľ, nepodarilo sa nám to. Dosť chlapcov si myslí, že po dobrých zápasoch to pôjde ľahko. Bez srdca a hernej disciplíny to nejde, dobré výkony musí podať celé mužstvo. Chlapci si musia uvedomiť, čo nás čaká, že do každého zápasu musia ísť na 100%."

Ladislav Spišiak (tréner Žiliny): "Určite sme radi, že sme zvíťazili. Iné mužstvá tu prehrali. Bol to pre nás rozbehový zápas po prestávke. Hrali sme toľko, koľko sme potrebovali."

HK Noves okná Spišská Nová Ves - HC K-Cero Nitra 2:3 (0:1, 1:2, 1:0)
Góly: 35. Prokop (Fojtík, Vartovník), 45. Suja (Prokop, Leskovjanský) - 6. S. Saliji (E. Čaládi, T. Chrenko), 29. M. Kováčik (Dobrý), 37. Románek (Ďurák, Jozef Mihálik)
Vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Ország - Snášel, Bednár, 2143 divákov

Zostavy:
Spišská Nová Ves: Polc - M. Školiak, Borovský, Ďaloga, Smerčiak, Petruk, Fojtík, Gurčík, Čintala - Suja, S. Pavličko, Smotrila - L. Jurík, Prokop, Macejka - Leskovjanský, Holečko, Vartovník - Lemešani, Heizer, Hübler

Nitra: M. Laco - Ďurák, Špelda, V. Vlk, Ďurkech, Širokovs, Jass, Michal Novák, König - S. Saliji, T. Chrenko, M. Kováčik - Rumpel, Marek Slovák, E. Čaládi - Gráčik, M. Štefanka, H. Ručkay - Jozef Mihálik, Dobrý, Románek

Úvod stretnutia bol z oboch strán trocha pomalší, mužstvám trvalo, kým sa dostali po reprezentačnej prestávke do tempa. Hráči sa začali ešte len ohrievať a Nitru posielal už v 6. min do vedenia po dorážke Samir Saliji - 0:1. Nitrania po úvodnom zásahu ožili, nie nadlho. Na opačnej strane po peknom vysunutí od Holečka pohrozil Leskovjanský. Hosťom spod Zobora mala pomôcť i presilová hra, v ktorej poslal výstrahu domácemu mužstvu Špelda projektilom od modrej. Spišiaci hrali i naďalej v početnej nevýhode, v 16. min strieľal Ručkay spomedzi kruhov a domáci gólman vyrážal len reflexívne. Potom sa dostali k slovu už i domáci hráči, ale Jurík nenasmeroval puk medzi Lacove betóny. Druhú časť hry začali obe mužstvá so štyrmi hráčmi. Po skrátenej presilovke hostí prišli chvíle Novovešťanov. V 26. min nevyužil perfektnú nahrávku Suju Prokop, ktorý minul odkrytú nitriansku bránku. Šance domáceho tímu pokračovali, strieľali Smotrila i Pavličko, no ochranca nitrianskej svätyne Marek Laco stále zostával neprekonaný. Ako blesk z čistého neba prišiel Kováčikov presný zásah v 29. min. Osamotený medzi kruhmi sa porozhliadal a puk trafil presne medzi betóny brankára Polca - 0:2. Mužstvo Spišskej Novej Vsi sa nevzdávalo. V 32. min mali domáci hráči gól na hokejkách - puk im poskakoval po bránkovisku pred prázdnou bránkou Nitry, no nik ho nedokázal dostať za bránkovú čiaru. V 35. min sa novoveskí diváci konečne dočkali, Fojtíkovu strieľanú prihrávku usmernil šikovným tečom za Lacov chrbát Prokop - 1:2. Nitra však po inkasovanom góle ožila, výsledkom čoho bol gól z hokejky Románka v 37. min znova po neúspešnom prečíslení a už úspešnej dorážke - 1:3. Domáci priaznivci po dvoch tretinách neboli spokojní s výkonom svojho mužstva a pískali. Záverečné dejstvo riadneho hracieho času sa nieslo v réžii hráčov v modrých dresoch, teda domácich Spišiakov. Od jeho začiatku dávali najavo, že tento zápas len tak ľahko nepustia. V 45. min to potvrdila nová akvizícia Novovešťanov Jakub Suja, ktorý vsietil padajúc na ľad z dorážky - 2:3. V 50. min si zoči-voči Lacovi neporadil Jurík, ktorý to opäť mieril medzi jeho betóny. Domáci sa potom aj napriek veľkej snahe sami obrali nedisciplinovanosťou o možnosť vyrovnať, a tak si všetky body zo Spiša odviezla Nitra.

Hlasy:
Marián Horváth (tréner Spišskej Novej Vsi): "Prvé dve tretiny sme sa nejako nevedeli dostať do tempa. Nitra nás dobrou defenzívou k ničomu vážnejšiemu nepustila. Cez stredné pásmo sme sa nevedeli vôbec presadiť, skúšali sme to aj tým, že sme miešali zloženie útokov. Do tretej tretiny sme znovu pozmenili útoky, ožili sme, ale za prvé dve tretiny si Nitra od nás zaslúžene odniesla body."

Peter Oremus (tréner Nitry): "Môžem hodnotiť zápas z našej strany ako veľmi kvalitný. Splnili sme všetko do bodky, čo sme si predsavzali - v našej hre boli pohyb, disciplína aj enormné nasadenie. Vytvorili sme si šance, po ktorých padali naše góly. Dovolím si tvrdiť, že naše víťazstvo je plne zaslúžené."

HK Poprad - HC Košice 3:1 (0:0, 3:0, 0:1)
Góly: 25. Šechný (Marcel Haščák, D. Brejčák), 32. P. Segľa (Marcel Haščák, Šechný), 37. D. Brejčák (Šechný, P. Segľa) - 45. P. Mikuš (Šachl, Dravecký)
Vylúčení: 6:6 na 2 min, presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jonák - Gajan, Tornay, 2309 divákov

Zostavy:
Poprad: Šimonovič - Fabian, J. Brejčák, Jasečko, D. Brejčák, Michal Segľa, Kramár, Jelínek, M. Žemba - Škovira, Klouda, Buc - Lapšanský, Šechný, A. Kroták - P. Segľa, Rataj, Mašlonka - Marcel Haščák, P. Svitana, Čížek

Košice: Lašák - Kledrowetz, J. Tabaček, P. Mikuš, Šeda, M. Grman, Chmelo, Pichnarčík, M. Gajdoš - S. Gron, Juraj Faith, Kmiť - Rudolf Huna, Húževka, P. Bartoš - Dravecký, Šachl, Vorel - Šimurda, R. Jenčík, Juraj Sýkora

Úvod východoslovenského derby bol poznačený reprezentačnou prestávkou, keď sa obaja súperi rozbiehali pomalšie. Obom viazla súhra, kombinácia a aj šancí bolo pomenej. Poprad mal optický tlak, no v prvej časti ho nedokázal premeniť na góly. V druhej tretine však kamzíci hru výraznejšie ovládli a po niekoľkých nepremenených šanciach skórovali v presilovke, keď Šechný vymietol vinkeľ Lašákovej svätyne. Poprad mal prevahu, ale Lašák držal hostí dlho nad vodou. Kamzíci zúročili svoj tlak aj druhým gólom, ktorý po vyšachovaní obrany pridal P. Segľa - 2:0. Košice sa na chvíľu dostali do tempa, no Šimonovič v bráne domácich väčšiu šancu riešiť nemusel. V závere druhej časti však pridal bezradným hosťom ďalšiu ranu najlepší hráč na klzisku Šechný, ktorý ideálne naservíroval D. Brejčákovi na tretí gól Popradu. Košičania v záverečnej časti pridali a v 45. min Mikušom vsietili prvý gól. Domáci sa sústrediliť na ubránenie vybojovaného náskoku, navyše mohli svoje vedenie potvrdiť po Mašlonkovej príležitosti. Následne bol v permanencii domáci Šimonovič, ktorý výbornými zákrokmi držal oceliarov na dištanc. Poprad košický tlak v nervóznom závere ustál a za skandovaného potlesku domácich tribún si tak pripísal štvrtú výhru v rade.

Hlasy:
Július Pénzeš (tréner Popradu): "Pokračovali sme vo výkonoch, ktoré sme podávali pred prestávkou. Chceli sme byť aktívni, pretože sme si uvedomovali silu Košíc. Darilo sa nám od začiatku a dominovali sme najmä v druhej tretine, keď sme dali tri góly a mali sme aj ďalšie šance. V tretej tretine sme trochu poľavili, súper sa dostal do tempa a viackrát nám pred bránou zavaril. Vďaka Šimonovičovi a celému mužstvu sme to ubránili."

Pavel Hulva (asistent trénera Košíc): "Nestačil nám zlepšený výkon v tretej tretine, keď sme boli schopní dostať domácich pod tlak. Musím uznať, že domáci boli dnes lepší. Zápas rozhodli presilové hry, keď všetky štyri góly padli v presilovke 5 na 4. V nich boli domáci jasne lepší a tri body si zaslúžili."

HC´05 Banská Bystrica - Dukla Trenčín 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Góly: 19. Z. Nedvěd (Jánoš, P. Frühauf), 31. Vantroba (Miroslav Hlinka), 35. Pardavý (Bulík, Vantroba), 51. Bauer (Dian, P. Frühauf) - 29. Fatyka (Valčák)
Vylúčení: 9:11 na 2 min, navyše: Bauer na 10 min za nešp. správanie, Vantroba na 5+DKZ za bitku a zhodenie rukavíc - Valčák na 10 min za nešp. správanie, T. Radulay na 5+DKZ za bitku a zhodenie rukavíc, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Rudý - M. Orolin, Tvrdoň, 2250 divákov

Zostavy:
B. Bystrica: M. Vojtek (60. Fedor) - Kolba, Bauer, P. Frühauf, Vantroba, Vizváry, Biro, Bambúch, A. Mrena - Dian, Bulík, Pardavý - Z. Nedvěd, Miroslav Hlinka, Jánoš - Paľov, Ľ. Sabol, Drotár - T. Sýkora, Češík, Kútny

Trenčín: V. Kováč - Sekeráš, Trefný, Fatyka, Gábriš, Hruška, Hančák, Martin Chovan, Jarábek - R. Tomík, Kollár, Tybor - T. Radulay, Valčák, Paroulek - Michel Miklík, Šimíček, Dubec - Balga, O. Ďuriš, P. Kopecký

Banskobystričania sa v prvej tretine prezentovali kombinačnou hrou, ale málo strieľali. Napriek tomu už v 30. sekunde mohol otvoriť skóre Pardavý, ktorý sa zoči-voči Kováčovi nepresadil. Dobrú príležitosť mal v 8. min v presilovke Nedvěd. Šancí bolo málo, Trenčania sa prakticky nedostali do vyložených pozícií a v 16. min nevyužili 42 sekúnd trvajúcu presilovku o dvoch hráčov. Domácim sa to však podarilo v 19. min, keď po minúte a pätnástich sekundách ťažili z presilovky piatich proti trom a na konci biliardovej akcie bol Nedvěd. V druhej tretine Trenčania viackrát pohrozili. Najprv sa pred Vojtekom nepresadil Paroulek, potom strelu Chovana chytil obranca Mrena, no v 29. min hostia taktiež ťažili z presilovky piatich proti trom, keď najprv Paroulek pred poloprázdnou bránkou trafil hornú žŕdku, no o pár sekúnd neskôr sa Fatyka spoza kruhov nemýlil. Trenčania sa z vyrovnania dlho netešili, pretože o minútu a osemnásť sekúnd na to v oslabení po Hlinkovej prihrávke trafil puk Vantroba z brejku do odkrytej bránky hostí. Hostia mali aj veľký kus smoly. V 32. min boli v tlaku, ale Tybor pred Vojtekom neuspel. Kombinačnejší domáci hokejisti sa predsa len tešili z ďalšieho gólu, keď po Bulíkovej prihrávke v hre štyroch na štyroch, sa individuálne presadil cez Trefného Pardavý a Kováč kapituloval.

V tretej tretine mali navrch hostia, ktorí sa snažili znížiť nepriaznivé skóre, podariť sa to mohlo hlavne Trefnému, ktorý v 48. min ani na dvakrát neprekonal zblízka Vojteka. Domácim baranom pomohla dvojnásobná presilovka piatich proti trom, ktorú v 51. min využili Bauer a spoza kruhu trafil presne k ľavej žrdi. Trenčania sa sympaticky snažili korigovať nepriaznivé skóre, ale domáca obrana bola pozorná. Najbližšie k druhému gólu hostí mal v 59. min Fatyka. Záver stretnutia obstarala šarvátka Vantrobu s Radulayom a netradičné striedanie domáceho brankára Vojteka Fedorom.

Hlasy:
Miroslav Chudý (asistent trénera B. Bystrice): "Chceli sme tento zápas vyhrať, avšak bol to dramatické, no zaujímavé stretnutie. V prvej tretine Trenčania vzdorovali, my sme sa presadili až v presilovke piatich proti trom. V celom zápase boli rozhodujúce presilovky. My sme využili dve, dali sme aj gól v oslabení a to bolo rozhodujúce. Víťazstvo je zaslúžené, hrali sme kombinačný hokej a musím poďakovať najmä brankárovi Vojtekovi, ktorý nastúpil so sebazaprením v horúčke a odchytal stretnutie do 59., resp. 60. minúty."

Jozef Daňo (asistent trénera Trenčína): "V prvej tretine sme držali krok so súperom, no domáci nám dali gól v presilovke piatich proti trom, čo ešte nebolo rozhodujúce. V druhej tretine sme takisto v presilovke piatich proti trom vyrovnali a mali sme aj šance, no trápi nás ich nepremieňanie. Inkasovali sme gól v oslabení a potom v hre štyroch proti štyrom po individuálnych chybách a myslím si, že tretí gól Banskej Bystrice rozhodol o zápase. Domáci potom hrali v pokoji. S našou hrou som spokojný, ale trápia nás nevyužité šance."

SITA

Súvisiace kategórie článkov :

Vytvorené: 13.11.2009 | Čitateľov: 1787