Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Štefanský pohár 2009, Memoriál M. Piteľa, XIV. (X.) ročník, Futbalová exhibícia na umelej tráve

Štefanský pohár 2009, Memoriál M. Piteľa, XIV. (X.) ročník, Futbalová exhibícia na umelej tráve

Čadca : Štefanský pohár a Memoriál M. Piteľa patria medzi športové aktivity počas vianočných sviatkov. Tohtoročné podujatia sa uskutočnia 27.12.2009 v športovej hale SOŠ Čadca (bývalý Pratex) - kde organizátori pripravili turnaj ôsmich firemných a mediálnych družstiev, vystúpenia, tombolu, hudbu či sprievodné slovo, veľa zaujímavých hostí či autogramiádu.

Najlepší strelec a najlepší brankár!
Na Štefanský pohár potvrdilo účasť 8 tímov a v nich by sa okrem iných mali predstaviť aj úspešní slovenskí reprezentanti: Stano Šesták (Bochum), ktorý nám „vystrieľal“ postup na MS a Ján Mucha (Legia Varšava), ktorý nám postup „vychytal“, ale takisto Mário Pečalka, Martin Dúbravka, Ľubo Guldan, Vlado Leitner zo Žiliny, vedúceho tímu Corgoňligy, účasť potvrdil aj český reprezentant Radek Šírl, takisto Tomáš Hubočan, no a dvoch svojich spoluhráčov, by mal v hale aj keď nie na trávniku, podporiť Kamil Čontoflaský (všetci Zenit Petrohrad). Po postupe na Majstrovstvá sveta kredit mnohých „dobyvateľov“ čierneho kontinentu prudko stúpol.

Menoslov potenciálnych účastníkov Štefanskeho poháru je viac ako zaujímavý a pokračuje menami: Rado Zábavník (naposledy Groznij), Peter Doležaj, Peter Ďuriš (Trnava), Pavol Staňo (naposledy Bialystok), Dušan (Vaslui) a Martin Kuciakovci (R. Sobota), Petr Papoušek (Liberec), Miloš Krško (Tbilisi), Igor Držík (Dubnica), možno Jozef Valochovič (Slovan) a Lukáš Magera (Temešvár), chýbať nebudú ani hviezdy minulých rokov Vlado Kinder, Július Šimon, Roman Kratochvíl, Karol Schulz, Štefan Maixner a mladí Čadčania hrajúci ligové súťaže mimo svojho rodiska ako Majo Jarabica (České Budějovice) a Peter Kleščík (Trenčín), Gavlák (Moldava). Do Čadce príde znova aj Peťo Joukl a nezabúdajme ani na jeho bývalých spoluhráčov, v súčasnosti ťažko skúšaných bojovníkov z FK Čadca v prvej línii s Rasťom Michalíkom, Štefanom Kavuliakom, Andrejom Jakubcom, Michalom Novotným, Jarom Šidlom, Tomášom Tlelkom, Andrejom Kmeťom... Doslova africkou lahôdkou bude Nigérijčan Ebus Onuchukwu.

Nedá sa vymenovať všetkých a treba brať do úvahy, že futbalisti sú práve v prestupovom období, takže napriek snahe prísť, môže prípadný nový angažmán zmariť príchod aj jednej z najväčších hviezd Jána Muchu, ale na druhej strane dovolí zavítať do Čadce Radovi Zábavníkovi, pre Vlada Weissa najzodpovednejšieho reprezentanta v úspešnej kvalifikácii. Hráči budú bojovať o prestížne víťazstvo a ďalšie ocenenia v týchto družstvách (zoradené podľa umiestnenia z posledného ročníka): EUROS-VANESSA, TÝŽDENNÍK KYSUCE, TASSO PALACE, GASTROINOX, ZAPO MARYS CALCIO, BENFICA GEMM, QUICK SPORT (nováčik).

Stretli ste už trénera Aston Villy?
27. decembra by ste mali na Štefanskom pohári s najväčšou pravdepodobnosťou v útrobách haly stretnúť legendu, človeka, ktorý okrem mnohých iných zastáva alebo zastával tieto pozície: Prezident UEFT (Únia európskych futbalových trénerov), prvý zahraničný tréner - manager v premiership (Aston Villa), tréner Celticu Glasgow, Fenerbachce Istanbul a tiež Česko-Slovenska na majstrovstvách sveta, mimoriadne váženú osobu vo svetových futbalových kruhoch - pán profesor Jozef Vengloš. Sprevádzať ho bude jeho osobný priateľ, zástupca Kysuckej kultúrnej nadácie, Anton Blaha.

NAJ z Kysúc a NAJ zo Slovenska!
V minulom roku zaujali vystúpenia Macho Latino i žongléra Jozefa Sziposa a po dlhšom čase sa potešia aj kysuckí fanúšikovia tanca, pretože v jednej z prestávok vystúpi náš najlepší domáci súbor moderného tanca JOJA. No a keď bude turnaj gradovať, hráči využívať každú minútu na odpočinok, divákom vydýchnuť nedáme, pretože priebežne sa budú odovzdávať atraktívne tombolové ceny a vrchol mimo futbalového kolotoča príde s vystúpením vychyteného tanečného zoskupenia Old School Brothers, víťaza súťaže Slovensko má talent! Turnaj bude sprevádzaný hudbou a slovom nielen Dana Mitasa (pozri kupón a otázky na www.fkcadca.sk). Z tomboly si budete môcť odniesť LCD televízor, vežu, víkendové pobyty, nákupné poukazy, permanentky, športové potreby a pod. V popoludňajších hodinách pre vás tiež pripravíme autogramiádu pozvaných hostí a najlepších hráčov. Do haly sa rovnako pokúšame dostať jednu z najbohatších zbierok futbalových dresov z celého sveta!

Príďte čím skôr, bude o vás postarané!
Štefanský pohár bude obohatený o veľkoplošnú projekciu. Návštevník Štefanského pohára 2009 by sa nemal mať problém dostať v krátkom čase a na viacerých miestach k akémukoľvek občerstveniu, samozrejmosťou je prísny zákaz fajčenia, vydanie plnofarebného bulletinu, tričká s logom turnaja, kalendár, zopakuje sa autogramiáda. Tradične sa budete môcť cez turnajový bulletin zapojiť aj do hlasovania o najlepšieho hráča divákov. Otvárací zápas v skupinách je na programe o 10.00, po 12 zápasoch základnej časti príde na rad o 16.30 zápas o 5. miesto, po ňom dva semifinálové duely a posledný duel, ktorý rozhodne o držiteľovi putovného pohára začne zhruba o 19.00. Neváhajte prísť čím skôr, pretože vyraďovací systém je neľútostný a nie všetky hviezdy a hviezdičky budú hrať až do večera.

Turnajový novoročný darček pre mládež
Po seniorskej exhibícii sa rozbehne kolotoč desiatich mládežníckych turnajov. Turnaje mládeže sa takisto uskutočnia na umelom povrchu a v hale SOŠ Čadca (bývalý Pratex). Začnú sa vždy o 8.00 a 13.00 hod. V jeden deň sa uskutočnia turnaje pre dve kategórie. Kluby sa môžu ešte stále prihlasovať na 0907814153 a klub@fkcadca.sk

dátum          ročníky             kategórie
3.1.2010    2000;1999        staršie prípravky
4.1.2010    1998,1997        mladší žiaci
5.1.2010    1996;1995        starší žiaci
6.1.2010    2002; 2001       mladšie prípravky
7.1.2010    94-93; 92-91    mladší a starší dorast

Eduard Gábriš, hlavný organizátor


Vytvorené: 24.12.2009