Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Majstrovstvá Slovenskej republiky juniorov v stolnom tenise v Čadci

Majstrovstvá Slovenskej republiky juniorov v stolnom tenise v Čadci

Cez víkend sa v športovej hale v Čadci konali majstrovstvá Slovenskej republiky juniorov. Klub MSK Ceresit Čadca reprezentovali Juraj Mudrík, Marián Maják, Roman Rezetka a Adriána Cisariková. Vrchol sezóny konajúci sa na Kysuciach sa niesol v znamení veľkých senzácií a obrovských vzratov v zápasoch, o čo sa pričinili veľkou mierou aj hráči stolnotenisového klubu v Čadci. Medailové umiestnenie a dobré výsledky sa čakali najmä od dvojice Juraj Mudrík a Marián Maják, no opak bol pravdou. Kým dvaja starší hráči vo svojej kategórii zlyhali, darilo sa duo ešte len starších žiakov. Adriána Cisariková a najmä Roman Rezetka prekvapili favoritov turnaja a zamiešali karty v celkovom poradí tohtoročných MSR juniorov.

V súťaži dvojhry juniorov si každý z trojice Čadčanov poradil so súpermi v skupine, Marián Maják a Juraj Mudrík postúpili z prvého a Roman Rezetka z druhého miesta. Dostali sa tak do boja o štvrťfinále, v ktorom Maják narazil na nepríjemného hráča extraligových Vojčíc Michala Dandara a žreb určil, že v jednom osemfinálovom zápase si to rozdajú aj dvaja Čadčania medzi sebou, Mudrík nastúpil proti o dva roky mladšiemu Rezetkovi. Kým Maják zvládol úlohu favorita a zdolal Dandara v pomere 4:1 na sety, Roman Rezetka zaskočil Mudríka a pomerne ľahko ho zdolal taktiež v piatich setoch. Vo štvrťfinále bola postupujúca dvojica outsiderom v oboch dvojhrách. Napriek tomu Marián Maják viedol s Andrejom Slováčikom, neskorším víťazom turnaja už 3:0 na sety a 9:6 na loptičky, no na nevyspytateľného ľaváka nakoniec nestačil a podľahol mu 3:4. Šok celému Slovensku pripravil Roman Rezetka, ktorý senzačne vyradil najväčšieho favorita na zisk titulu majstra Slovenska Samuela Novotu v siedmich setoch. Roman sa tak dostal do semifinále, no nakoniec sa musel uspokojiť s bronzovou medailou, keďže v nedeľňajšom zápase nestačil na premožiteľa Mariána Majáka Andreja Slováčika. Roman sa ziskom bronzovej medaily môže tešiť z veľkého úspechu, keďže na turnaji štartovali hráči o kategóriu vyššie.

Jediná zástupkyňa Čadce v súťaž dievčat Adriána Cisariková taktiež potrápila favoritky majstrovstiev. Adriána v skupine nastúpila najskôr proti Martine Adámekovej z Trnavy, na favoritku nestačila a nedokázala ju tak druhý krát v kariére poraziť. V zápase o postup sa Cisariková stretla s Dominikou Vizinovou, hladkým víťazstvom 4:1 na sety potvrdila, že viacerým svojim dlhoročných súperkám odskočila takmer o jednu triedu, s Vizinovou si poradila už piaty krát v rade. Prekvapenie, ktorých v pavúku junioriek bolo dostatok pripravila aj mladá Čadčianka. Tretiu nasadenú hráčku turnaja Denisu Malú vyradila v sedemsetovej dráme, pričom rozhodujúci siedmy set vyhrala poľahky 11:2. V zápase o postup do semifinále nastúpila Cisariková proti Eve Jurkovej z Miňoviec. Adriána tento zápas bohužiaľ nezvládla a prehrala hladko 4:0, potvrdilo sa, že stolná tenistka Čadce dlho nevie nájsť recept na svoju kolegyňu z reprezentácie.

Celé majstrovstvá skončili víťazstvom Andreja Slováčika z Rače, ktorý viac krát utiekol hrobárovi z lopaty. Medzi dievčatami suverénne obhájila titul Barbora Balážová, favoritka na medailové umiestnenia júnových majstrovstiev Európy v Turecku. Druhú medailu Čadce pridal ešte Roman Rezetka, ktorý spolu s Petrom Turčekom z Bratislavy získal vo štvorhre bronz. Prekvapením tak je, že sa veľmi darilo starším žiakom, veď medzi ôsmymi najlepšími juniorkami skončili až štyri hráčky o tri a viac rokov mladšie. Škoda, že prekvapenia a zvraty v zápasoch boli aj na úkor Mudríka s Majákom. Z dvojice juniorov Ceresitu len Marián Maják môže dúfať v pozvánku na majstrovstvá Európy, ale to je už len na trénerovi Jozefovi Bardoňovi.


Fotogaléria k článku :

majstrovstva-slovenska-v-stolnom-tenise-2010-1.jpg
majstrovstva-slovenska-v-stolnom-tenise-2010-2.jpg
majstrovstva-slovenska-v-stolnom-tenise-2010-3.jpg
majstrovstva-slovenska-v-stolnom-tenise-2010-4.jpg
Vytvorené: 10.06.2010