Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Na Majstrovstvách SR v karate mládeže medailovo Pončka i Hudec

Na Majstrovstvách SR v karate mládeže medailovo Pončka i Hudec

7.5.2010 sa v Topolčanoch uskutočnili M-SR v karate mládeže. Ťažkými nominačnými turnajmi prešlo 8 zápasníkov Klub karate ZZO Čadca. Na M-SR sa teda kvalifikovali Filip Kajánek, Dávid Prengel, Adam Hudec, Matúš Hudec, Marek Pončka, Marek Mariak, Jakub Kultán a Kristián Michalec. Žiaľ Filip a Dávid v deň konania M-SR už nespĺňali vek pre účasť v kategóriách v ktorých sa kvalifikovali a na hlavný turnaj teda nemohli cestovať. Všetci chlapci sa poctivo pripravovali na tento ich vrchol tohtoročnej sezóny. Zúčastňovali sa všetkých významných tuzemských turnajov, kde väčšinou valcovali svojich súperov. Je na škodu že financie nepostačujú na to, aby chlapci vycestovali na viac turnajov do zahraničia a nemôžu urobiť väčšiu reklamu mestu, regiónu a nášmu Čadčianskemu karate.

Tento rok bol zatiaľ len prestížne GP Hradec Králové, ale zas s veľkým úspechom. Minulý rok (2009) karatisti ZZO Čadca nazbierali 57 med. Tento rok(2010) už majú na svojom konte 50med. a to nemáme za sebou ani polrok roka 2010.

Ale vráťme sa k tohtoročným M-SR.15.5.2010 sa KK ZZO Čadca stal 6 najúspešnejším klubom karate v SR. Len 59 klubom zo SR sa podarilo vybojovať si účasť na tohtoročných M-SR žiakov a len 38 klubom sa podarilo zobrať aspoň 1 medailu. Čadca sa stala 6 najúspešnejším oddielom karate v SR s troma zlatými a jednou bronzovou medailou. Ako prvý Čadčan nastúpil Marek Pončka (8-9r.+32kg, ktorý si na úvod turnaja prevzal pohár za víťazstvo v Slovenskom pohári a následne deklasoval svojich súperov a obhájil majstrovský titul z minulého roka. Ďalším medailistom sa stal Matúš Hudec. Žiaľ neobhájil minuloročný titul, ale aj 3. miesto na tak ťažkom turnaji je obrovský úspech.

Najväčší hrdina M-SR Adam Hudec (na foto) získal svoj prvý majstrovský titul v kat. ml. kadet 12-13r.-40kg, keď ho už tri dni pred súťažou sužovali obrovské zdravotné problémy. Napriek tomu podal heroický výkon a zlato mu právom platí. Ďalším adeptom na medailu bol Marek Mariak, ktorý je už zvyknutý nosiť domov medaile. Žiaľ tentoraz nemal toľko športového šťastia a v druhom kole vypadol. Tak isto pochodil aj nováčik na tomto turnaji Jakub Kultán. Dôležité bolo nechať na tatami bojového ducha a srdce a to všetci reprezentanti KK ZZO Čadca splnili.

Môžeme teda zhodnotiť, že hodiny tréningov boli zúročené viac ako dobre. Takýto tréningový a súťažný nápor by samozrejme nezvládli bez plnej podpory svojich rodičov, ktorí svoje deti vozia na tréningy a niekedy aj sprevádzajú na súťaže, takže všeličo musia obetovať. Samozrejme hlavná zásluha patrí aj trénerom, ktorí sa im venujú vo svojom voľnom čase a bez finančnej náhrady. Hlavnú zásluhu na tomto úspechu má Ing. Jozef Marťák, ktorý pretekárov pred hlavnými a ťažkými turnajmi pripravoval a na dôležité turnaje aj doprevádzal a samozrejme im robil coaching a tréner Peter Michalec ktorého syn Kristián Michalec sa stal tak tiež tohtoročným majstrom SR v kat. ml. dorast 12-13r.+ 50kg. Ďakujeme sponzorovi p. Jozefovi Macangovi a jeho firme EKOTECH Slovakia s.r.o.ktorý nám vykryl časť nákladov spojených s účasťou na tejto súťaži.
 


Vytvorené: 11.06.2010