Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Anna Belousovová prišla o stranícku funkciu v Čadci

Anna Belousovová prišla o stranícku funkciu v Čadci

Čadca 11.11.2010 (SITA) - Anna Belousovová prišla o stranícku funkciu. Po tom, čo neuspela v kandidatúre na sneme SNS na predsedníčku strany, ju predsedníctvo SNS odvolalo z pozície okresnej predsedníčky v Čadci. Na jej miesto zvolilo Františka Kolembusa.

Belousovová presadzovala na primátora Čadce v blížiacich sa komunálnych voľbách kandidáta ĽS-HZDS a nie člena SNS Pavla Holeštiaka. V rozhovore pre agentúru SITA to priznal aj predseda SNS Ján Slota. "Rozmýšľam inak v rámci komunálnych volieb v Čadci. Myslím si, že by tam mal byť postavený ako kandidát na primátora Čadce za SNS náš člen a nie člen iného politického zoskupenia. Pani Belousovová podporuje člena HZDS, no a asi preto som nepriateľ. Myslím si, že post primátora okresného mesta je tak dôležitý, že v každom prípade by malo k tomu zaujať svoj názor aj Predsedníctvo SNS. To zaujalo jednoznačný postoj. Podporilo dlhoročného člena SNS a podpredsedu okresnej rady v Čadci, pána Holeštiaka. No a toto je v poslednej dobe ten najproblémovejší bod pani Belousovovej. Ja, žiaľ, za to nemôžem, že má iný názor," povedal Slota.

Slota sa mi mstí, tvrdí Belousovová
Podľa Belousovovej je najväčší problém Slotu jeho osobná nenávisť a pomsta voči nej, pretože si dovolila kandidovať na funkciu predsedníčky strany a otvorene pomenovať príčiny volebného neúspechu a krachu SNS. Príčinami podľa nej boli kauzy ako nástenkový tender, emisný tender a ďalšie kauzy, ktoré vyplávajú na povrch a sú spojené s menami Slotových nominantov.

Jozef Vražel z HZDS bol ako kandidát SNS na primátora Čadce podľa Belousovovej schválený celou okresnou konferenciou SNS v okrese Čadca, čo je celá členská základňa v tomto okrese. "Nebol mojím osobným nominantom. Holeštiak je osobným nominantom Slotu. V tom je rozdiel chápania demokracie a toho, čo je a nie je normálne medzi mnou a Slotom. Myslím si, že nie je normálne, aby niekto, kto ako Slota prepadol v Žiline vo voľbách na primátora, kto skončil skoro na konci vo voľbách do VÚC a kto SNS priviedol skoro z 13 percent na päť, chcel rozhodovať o tom, kto bude primátorom Čadce," vyhlásila Belousovová v rozhovore pre agentúru SITA.

Holeštiak je podľa Belousovovej osobným nominantom Slotu
Čadčania by mali dobre zvažovať, komu dajú svoj hlas, pretože sa môže stať, že "ak ovládne Čadcu cez svojho nominanta Slota, onedlho sa môžeme presláviť neslávne ďalšími kauzami v štýle nástenkového tendra a emisných kvót". "Slota nemá politické ani morálne právo nanucovať Čadčanom svojho "priateľa" Holeštiaka. Jeho "priatelia" sa už neslávne podpísali v uplynulých štyroch rokoch na mnohých kauzách," vyhlásila Belousovová. Podľa nej predsedom okresnej rady v Čadci sa však paradoxne stal človek, ktorý nehlasoval za Holeštiaka, ale za Jozefa Vražela.


Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 11.11.2010