Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Výzva poslancov mestského zastupiteľstva v Čadci k občanom

Výzva poslancov mestského zastupiteľstva v Čadci k občanom

Vážení občania,
My, dolu podpísaní poslanci Mestského zastupiteľstva v Čadci sa na Vás obraciame s prosbou, aby Ste v nastávajúcich voľbách na primátora mesta Čadca podporili súčasného primátora Jozefa Vražela. Dôvodov máme na to viac, no tým najhlavnejším je jeho doterajšie štvorročné účinkovanie vo funkcii. Odpočet a výsledky plnenia jeho volebného programu, jeho aktivít a pracovného nasadenia prinášajú pravidelne periodiká. Kto je objektívny, kto objektívne sleduje dianie v našom meste v poslednom volebnom období a kto si ešte aspoň trochu pamätá, ako to bolo v uplynulých dobách, ten musí súhlasiť, že mesto Čadca prežíva pod vedením primátora Jozefa Vražela výnimočné obdobie.

Viacerí z nás sú v Mestskom zastupiteľstve v Čadci dve, tri, aj viac volebných období. Boli sme a sme priamo „v kuchyni“ a preto môžeme kompetentne porovnávať. Mnohí z nás (a určite i z Vás) si pamätajú obdobia, keď sa mesto Čadca zmietalo na okraji hospodárskej priepasti, keď mu hrozila nútená správa a z nej vyplývajúce dôsledky. Keď sme celé roky chodili medzi Vás, občanov, so sklonenými hlavami a na Vaše oprávnené požiadavky a kritiku sme mohli len krútiť hlavami a opakovať ako verklíky - niet peňazí, na nič niet peňazí! Pamätáme si, ako sme nejeden raz riešili úplne zbytočné problémy, ktoré narobilo mestu pár jednotlivcov, ako sa odkladali dlho neriešené naliehavé záležitosti, ako viazli služby občanovi, ako narastala nespokojnosť a čo všetko sa malo robiť a nerobilo sa. Boli to neradostné, ba až tragické obdobia novodobej histórie Čadce a pre nás poslancov obzvlášť.

O to viac máme teraz radosť, že naše mesto pod vedením Jozefa Vražela prežíva takýto rozkvet. Že sa nám všetkým lepšie dýcha, že sa môžeme chváliť výsledkami a chodiť so vztýčenou hlavou! Napriek hospodárskej kríze sú mestské financie zdravé, všetky oblasti sa proporcionálne rozvíjajú-bytovou výstavbou počnúc a kultúrou, či športom končiac. Veľa sa už urobilo a množstvo aktivít sa pripravuje, či začína realizovať. Veríme a z Vašich občianskych postojov vieme, že drvivá väčšina z Vás to vníma pozitívne, rovnako ako my, poslanci, ktorým Ste dali dôveru. Preto sme si dovolili takto Vás osloviť, aby sme po 27.novembri 2010, kedy sa uskutočnia voľby samosprávnych orgánov, mohli v tejto radostnej ceste pokračovať aj naďalej.

Už naši predkovia vedeli, že koňa, ktorý dobre ťahá, netreba prepriahať, ale treba ho nechať dôjsť do cieľa. Jozef Vražel, primátor Čadce nás presvedčil, že má dostatok sily, vôle a odvahy viesť toto mesto, po správnej ceste, že jeho volebný program neboli len prázdne, populistické sľuby. My mu veríme, je to náš kandidát na primátora mesta Čadca. Aj Vašu dôveru si plne zaslúži. Ak máte pocit, že sa neurobilo všetko, čo by Ste chceli, tak verte, že nie pre nedostatok ochoty, alebo z ľahostajnosti, ale len preto, lebo štyri roky sú na všetky predsavzatia a problémy príliš krátka doba. Obraciame sa preto na Vás s prosbou, občania Čadce, aby Ste sa pri voľbe primátora riadili hlavne otvorenými očami, vlastným rozumom a dôverou v budúcnosť. Ďakujeme!

Našim spoločným kandidátom na post primátora mesta Čadca je Jozef Vražel!
Poslanci: Ján Macura, Marián Fúrik, Jozef Marec, Anna Belousovová, Rastislav Kaličák, Štefan Holeščák, Viera Strýčková, Peter Krkoška, Pavol Štrba.


Vytvorené: 13.11.2010