Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Na plese seniorov v Kysuckom Novom Meste bol tanec troch generácií

Na plese seniorov v Kysuckom Novom Meste bol tanec troch generácií

Kysucké Nové Mesto : Už druhý rok plesali seniori na svojom plese spolu zo všetkých zariadení na Kysuciach a ich hostia z dvoch zariadení zo Žiliny (spolu 150). Ples bol trochu výnimočný, a síce tým, že myšlienkou plesu bol tanec všetkých troch generácií. Chceli sme dokázať, že vôbec nám neprekáža vek, choroba, niekedy pocit opustenosti, naopak moji starkí sa radi zabávajú. Aj keď niekedy nemáme vážny dôvod, u nás stále hrá hudba, posedíme v našej kaviarničke, pospievame, potancujeme.....Aj z tohto dôvodu sme oslovili učiteľa tanca p. Ľuboša Plešingera, aby nás zasvätil do tajov tanca, a to aj urobil.

Seniori otvorili ples viedenským valčíkom, nasledovali úžasné tance v prevedení profesionálnych tanečníkov Barborky a Filipa, pokračovali sme tancami najmladších účastníkov z materskej škôlky a napokon opäť seniori uzatvorili oficiálnu časť tancov mazúrkou. Verte, alebo nie, ale bol to naozaj veľký zážitok. Okrem našich klientov prišli sa na nás pozrieť aj hostia z Kysuckého Nového Mesta i Žilinské babenky. Vzácnym momentom bolo, že sa na nás prišiel pozrieť i pán podpredseda Žilinského samosprávneho kraja p. Jozef Štrba s p. riaditeľkou odboru sociálnych vecí pani Martou Paukovou a primátor Kysuckého Nového Mesta Ján Hartel, za poslancov nás navštívila p. Svrčková, kolegovia riaditelia z pozvaných zariadení.

Som veľmi rada, že sme opäť dokázali, že napriek našim rôznym handicapom stále stojíme za to. Chcem sa poďakovať všetkým médiám, ktoré uverejnili rôzne články o našej tanečnej škole, akcii, televízii JOJ. Niet krajšieho pocitu ako keď Vám povie klientka „volali mi deti, že ma videli tancovať v televízii a mama Ty že si chorá“. A o tom to všetko je, každý je tak starý ako sa cíti niekedy na pätnásť a niekedy na sto. Informovala riaditeľka Zariadenia pre seniorov a DSS v Kysuckom Novom Meste Miriam Bugrová.


Fotogaléria k článku :

tanecna-skola-2011-6.jpg
tanecna-skola-2011-5.jpg
tanecna-skola-2011-4.jpg
tanecna-skola-2011-3.jpg
tanecna-skola-2011-2.jpg
tanecna-skola-2011-1.jpg
Vytvorené: 09.03.2011