Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Sánkovanie: Zlatá žatva aneb Ninis, Zemaník, Petrulák sú majstri Slovenska

Sánkovanie: Zlatá žatva aneb Ninis, Zemaník, Petrulák sú majstri Slovenska

Záver a zároveň vrchol domácej sezóny sánkarom Čadčianskej Lokomotívy vyšiel. Vyvrcholením sú vždy Majstrovstvá Slovenska. Tie pre rok 2011 sa pre kategórie seniorov a juniorov konali na umelo chladenej dráhe v nemeckom Konigssee. Bol to posledný pretek sezóny a rozdeľovali sa domáce tituly. Je to pretek prestížny. Súperiaci pretekári sa dôverne poznajú , vedia o kvalitách ale i nedostatkoch svojich súperov všetko a snažia sa to využiť vo svoj prospech. Priateľstvo ustupuje stranou a ostáva len zdravé športové súperenie.

Kategória mužov mala jediného a jasného favorita - slovenskú mužskú sánkarskú jednotku Jozefa Ninisa. Ten v úlohe horúceho favorita nezaváhal ani v jednej finálovej jazde a a s prehľadom a jasným náskokom zvíťazil a získal titul Majster Slovenska.

Medzi staršími juniormi najlepší Marián Zemaník
To už kategória starších juniorov bola o niečom úplne inom. Favoriti boli dvaja - dlhoroční súperi Marián Zemaník a jeho reprezentačný kolega z TJ Vysoké Tatry Marek Solčanský. Títo si neodpustili nič a bojovali od prvého metra dráhy až po cieľ. Štart sánkarovi Čadčianskej Lokomotívy v oboch finálových jazdách vyšiel, stredná časť dráhy bola lepšia u jeho súpera, ale v spodnej časti dráhy Marián Zemaník zabojoval a v konečnom súčte po dvoch finálových jazdách sa s náskokom troch desatín zaslúžene stal Majstrom Slovenska v kategórii starších juniorov.

Medzi mladšími juniormi najlepší Jozef Petrulák
Kategória mladších juniorov nemala jasného favorita. Adeptov na stupne najvyššie bolo viac. Nakoniec to však znovu skončilo bojom medzi Čadcou a Vysokými Tatrami, keď o najvyšší stupeň bojovali reprezentační kolegovia Jozef Petrulák a Patrik Korbela. Bolo to o tom, kto urobí menej chýb. Vyrovnanejšie jazdy s minimom zaváhaní nakoniec predviedol sánkar Lokomotívy Jozef Petrulák a zaslúžene získal titul Majster Slovenska v kategórii mladších juniorov.

Zemaník a Petrulák ani v dvojkách nesklamali

Marián Zemaník a Jozef Petrulák

Ako posledná sa išla ťažká a náročná "kráľovská" sánkarska disciplína - dvojsedadlové sane. Kategória juniorov mala jasného favorita a to reprezentačnú čadčiansku dvojku Marián Zemaník a Jozef Petrulák. Len hrubá chyba ich mohla obrať o titul. Výsledky celej sezóny však potvrdzovali, že je to najvyrovnanejšia slovenská dvojka , ktorá robí najmenej chýb. Potvrdili to v plnom rozsahu a zaslúžene zvíťazili a stali sa Majstrami Slovenska.

Zlatá bodka za sezónou - štyri tituly
Bilancia Majstrovstiev Slovenska v kategóriach seniorov a juniorov bola pre čadčanov viac než úspešná. Získali štyri tituly. Bol to naozaj úspešný záver sezóny svedčiaci o zodpovednom prístupe pretekárov k tréningu ale i systematickej a dobrej práci trénerov pripravujúcich týchto pretekárov. Sezóna skončila vynikajúco, treba však už myslieť na sezónu nasledujúcu. Po krátkej prestávke začína všetko znova . Tvrdá príprava fyzická i špeciálna. Domáci súperi nespia a vynaložia všetky sily aby sa zlepšili, nuž a sánkari Lokomotívy a ich tréneri urobia všetko pre to, aby si pozície na domácej scéne udržali a na medzinárodnej vylepšili. Želáme im v tom veľa vytrvalosti, športového šťastia a úspechov.

S.H., foto: -Štefan Čapko-


Kategória: ŠPORT TOP | Vytvorené: 24.03.2011 | Čitateľov: 1881