Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Cementáreň Lietavská Lúčka - FK Čadca 1:0 (1:0)

Cementáreň Lietavská Lúčka - FK Čadca 1:0 (1:0)

Hneď v úvode sa dostal po šikovnej prihrávke do dobrej pozície Blašík, Tomanovu bránu tesne minul. Na druhej strane unikol Jakubec, jeho prudkú strelu Kasman vyrazil len pred seba, ale Birtus bezprostrednej blízkosti trafil opäť len domáceho brankára. Lúčka išla do vedenia po štandardnej situácii. Nepríjemný center našiel nekrytého Blaščíka, ktorý nemal problém z prvej usmerniť loptu do siete - 1:0. Zápas nemal tempo, domáci si vďaka väčšej vôli a povzbudení gólom vytvorili miernu územnú prevahu, ktorú FK Čadca narúšala len Jakubcovými prienikmi a Kaličákovou tvorivou snahou. Vyrovnanie mohlo prísť po Jakubcovej strieľanej prihrávke. Zblokovaný prudký center zastavilo brvno. V druhej časti hostia s pribúdajúcim časom Šulganových zverencov aspoň opticky pritlačili. Ku gólu mal opäť najbližšie Birtus. Odrezanú loptu vo vnútri šestnástky v čistej šanci dobre netrafil a o pár minút mu k zakončeniu chýbalo centimetre. Záverečná snaha okliešteného tímu vyrovnanie nepriniesla, naopak, nebezpečný Blaščík nepremenil dva nájazdy a najmä v prvom prípade sa vyznamenal Toman.

Na prvý jarný zápas nenastúpili Čadčania kompletní. Z hráčov, ktorí budú v jarnej časti súčasťou kádra pre nedoriešené registrácie nehrali Hlava, J. Tlelka, Kadáš, otázne je stále pôsobenie Vnuka, Michalíka a Čadca by privítala aj doriešenie dlhé roky vlečúce sa hosťovania Novotného, ktorý v nedeľu nehral ani za Čadcu, ani za Krásno. Záujem je aj o Pavla Putoríka (Makov, mládež v Žiline) a Gončara (odchovanec FK, naposledy v KNM). Kubištu trápi svalové zranenie. Po roku sa do Čadce vrátil opäť Jakubec a na ihrisku patril k najlepším. V kádri sa len pomaly udomácňuje Birtus, rodák z Čierneho, ktorý dorastenecký vek strávil v Trenčíne. Do hry zasiahol aj sedemnásťročný Hlava, ktorý má predpoklady stať sa šikovným zadákom.

Vladislav Brisuda, tréner FK Čadca: „Domáci si zaslúžili skromné víťazstvo hlavne za prístup k zápasu, hrali s väčším odhodlaním. Neboli sme komplet, cez prípravu prešlo tréningmi a zápasmi viacero hráčov, uvidíme, čo prinesie záver prestupového termínu. Náš výkon by som nerád hodnotil, keď nedáme gól, nemôžme bodovať.“

rozhodovali: Nemček, Dvorštiak, Kapusta, delegát SsFZ Šmíd
diváci: 100
ŽK: Polóni - Grofčík
FK Čadca: Toman - Grofčík (84. Hlava), Strapáč, Kavuliak, Janščo - Polka - Jakubec, Lušňák, Kaličák, T. Tlelka - Birtus (84. Kubišta)
FK: Kasman - Hluchý, Dzurňák, Ometák, Šimún (58. Beňadik), Vozár, Plačko, Pleško, Hroza (75. Polóni), Baranovič, Blaščik, (90. Sventek)

17. kolo 3.4.: FK Čadca - FTC Fiľakovo
18. kolo 9.4.: MŠK Kysucké Nové Mesto - FK Čadca

e.gabris, fkcadca.sk


Vytvorené: 27.03.2011