Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

III. futbalová liga : Liptovská Štiavnica - FK Čadca 1:5

III. futbalová liga : Liptovská Štiavnica - FK Čadca 1:5

02.05.2011 - Čadca - Futbalový klub Čadca vycestoval na v poradí druhý zápas na súperovo ihrisko (v stredu hrá takisto vonku v Novej Bani) a okrem troch zaslúžených bodov naložila domácim päťku! Zápas bol dlho otvorený. Jakubec síce v 8.min. otvoril skóre - 0:1, ale domáci odpovedali a v 38.min. prekonal Hlavu z priameho kopu Callo - 1:1. Čadca však v nedeľu dávala góly v pravý čas. Na domáce vyrovnanie odpovedal okamžite Kubica, keď strelou do vzdialenejšieho rohu poslal hostí opäť do vednia - 1:2.

Gólovej strele predchádzala spolupráca Kadáša s Polkom. Po zmene strán si vytvorila Štiavnica hneď dve gólovky, ale Hlava bol na mieste. Začal sa hrať otvorený futbal, ale predsa len väčšia kvalita bola na kopačkách Čadčanov. Po odpískaní malej domov nastrelil Michalík z 10m brvno. Rovnakú konštrukciu hosťujúci tvorca hry trafil aj priamo z rohového kopu, po ktorom domáci predviedli rýchly brejk a Hlava zachraňoval pred osamoteným Mahútom. V 53.min. si narazil Jakubec s Polkom a volej prvého menované patril k najkrajším momentom na šance bohatého stretnutia. Žiaran Jakubcovu pohotovú bombu vyrazil. V 70.min.

Michalík doslova vypustil Jakubca do sólového nájazdu, keď časovanou prihrávkou oklamal domácu defenzívu. Zápas sa v týchto minútach lámal. O jeho osude rozhodla čadčianska akcia z ľavej strany. Kadáš vypichol loptu súperovi a svoj dravý prienik zakončil rozhodujúcim gólom na 1:3! Od tohto momentu ovládla Čadca definitívne dianie na ihrisku. S chuťou hrajúci hostia pridali ďalšie dva góly. Najskôr v 84.min. Janščo bombou spoza šestnástky trhal sieť za Žiaranom - 1:4 a v 88.min. Polka spečatil úctyhodné víťazstvo FK Čadca - 1:5.

Kysuce sa môžu cez víkend tešiť na derby Čadce a Krásna nad Kysucou, dvoch tímov, ktoré na jar svojich súperov presvedčivo zdolávajú. Čas zápasu ešte nie je definitívny. FK Čadca bude hľadať taký termín, ak to okolnosti dovolia, aby stretnutie nekolidovalo so zápasom Slovenska na MS v hokeji.

góly: 38. Callo - 8. Jakubec, 39. Kubica, 75. Kadáš, 84. Janščo, 88. Polka
diváci: 100
ŽK: Štancel - Strapáč
rozhodovali: Nemček, Jakubjak, Dvorštiak
FK Čadca: M. Hlava - J. Tlelka, Strapáč, Kavuliak, T. Tlelka - Jakubec 83. Grofčík), Polka, Janščo, Kubica (78 Birtus), Janščo - Michalík (86. Gončár) - Kadáš

Najbližší program
29. kolo (predohrávka) - 4.5. 16.30 (streda): MFK Nová Baňa - FK Čadca
22. kolo 8.5. 16.30: FK Čadca - Tatran Krásno nad Kysucou (čas sa ešte môže zmeniť)

zdroj: fkcadca.sk


Vytvorené: 02.05.2011