Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Kysucké futbalové derby: FK Čadca - Tatran Krásno nad Kysucou 2:3

Kysucké futbalové derby: FK Čadca - Tatran Krásno nad Kysucou 2:3

08.05.2011 : Ideálne počasie, súperi a ich jarné výsledky prilákali peknú kulisu. Derby neprinieslo futbalovú krásu. Padlo síce päť gólov, ale skôr išlo o boj. Stretnutiu udali negatívny dva momenty. Nebol ním ani vedúci gól Krásna z ojedinelého brejku, ak by FK Čadca odohrala jarný štandard, Krásno by zdolala, ale séria nepremenených šancí hneď v úvode a červená karta z 37.min. Hostia presilovku, aj potom ako oslabení domáci zápas otočili, napokon vďaka oduševnenému výkonu využili. FK Čadca si udržala 4. miesto, Krásno sa dotiahlo na deviate Kysucké Nové Mesto, tretieho kysuckého treťoligistu, a je na 10. mieste.

Prvý strelecký pozdrav poslal na Šusteka v 3.min. Polka, mieril nad. V 7.min. priamy kop Michalíka s námahou zneškodnil Šustek, loptu však vyrazil len pred Jakubca, už ten bol v čistej pozícii, volil však prihrávku na Strapáča, ktorému lopta v bránkovisku vo viac ako vyloženej šanci preskočila meter od brány nohu. V zapätí Čadčania kopali roh, po nacvičenom signále sa už-už dostával ku strele Polka, ale hostia loptu vypichli a po brejku takmer zahrmelo na druhej strane. Dobre zasiahol Janščo. V 14.min. strieľal z ďalšej štandardky tesne vedľa Michalík. Čadca nedokázala zúžitkovať prevahu a prišiel trest. Center Šidla vyrazil Hlava len k Červencovi, ktorý zaváhanie v predchádzajúcich dueloch istého brankára potrestal lobom do opustenej brány - 0:1. Vyrovnať mohol FK okamžite, Krásno zachránil odkop obrancu z bránkovej čiary.

Výbornú možnosť mal v 21.min. J. Tlelka, hlavičkoval ale nad. Čadca mala prevahu, v 22.min nedočiahol na loptu Jakubec. V 30.min. po priamom kope Michalíka a hlavičke Kavuliaka z prednej tyče predviedol ďalší z mnohých výborných zákrokov Zdeno Šustek. Čadčanom sa nepodarilo prekonať obranný val Tatrana, pravda, dnes nehrali tak uvoľnene ako v Štiavnici či v Bani, a vietor z plachát im zobrala aj vlastná nedisciplinovanosť. Michalík je provokáciami zo strany súpera atakovaný v každom zápase, proti Krásnu nervy na uzde neudržal. V 37.min. videl druhú žltú a následne červenú kartu, ktorú hostia na tribúnach oslavovali a vedeli prečo. V 39.min. sa ale k veci správnym spôsobom „postavil“ domáci kapitán Kavuliak a hlavou vyrovnal - 1:1. Druhý polčas začalo lepšie Krásno, Čadca sa dlho nevedela na ihrisku o desiatich nájsť. Do vedenia nepustil Krásno v 50.min. Hlava, keď do šestnástky vnikol Červenec.

Čadca chcela vyhrať aj o desiatich a v 51.min. ju k tomu priblížil gólovou hlavičkou Jakubec - 2:1! V 61.min. včasným vybehnutím zabránil Hlava skórovať Rusnákovi. V 70.min. centroval do šestnástky po peknom prieniku Putorík, no Kadáš sa k lopte už nedostal. V 71.min. nedostúpili Čadčania v šestnástke Červenca, ten našiel Šutého, ktorý volejom vyrovnal - 2:2. Tečovaný priamy kop Polku zo 73.min. Šustek kryl, a v 84. min. išla hlavička J. Tlelka nad. Oduševnene bojujúci hostia cítili svoju šancu a o troch bodoch rozhodli v 85.min. Na roh Timeka si na prednej tyči naskočil Rusnák - 2:3. Víťazstvo mohol v 90.min. poistiť po prihrávke Šidla Červenec, netrafil, a mohlo ho to mrzieť. V nadstavenom čase na zadnej tyči osamotený Jakubec, v porovnaní s predchádzajúcimi duelmi dnes málo viditeľný, volejom trestuhodne prestrelil.

góly: 39. Kavuliak, 50. Jakubec - 17. Červenec, 71. Šutý, 85. Rusnák
diváci: 500
ŽK: Michalík, Kubica, Janščo - Šustek, Seko, Strapáč, Borovička
ČK: Michalík (po druhej ŽK)
rozhodovali: Hreus, Medveď, Tokár, delegát SsFZ Roštár
FK: Hlava - J. Tlelka, Pet. Strapáč, Kavuliak, T. Tlelka - Jakubec, Polka, Janščo, Kubica (67. Putorík) - Michalík - Kadáš (76. Gončár)
Tatran Kn/K: Z. Šustek - Pat. Strapáč, Šidlo, D. Šustek, Švábik - Zátek (46. Rusnák), Šutý, Seko (53. Seko), Timek, Červenec, Tomčala

Najbližší program
23. kolo 14.5. 16.30: Baník Veľký Krtíš - FK Čadca
22. kolo 22.5. 17.00: FK Čadca - Jednota Bánová

zdroj: fkcadca.sk


Vytvorené: 09.05.2011