Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

FK Čadca v predohrávke s predposledným MFK Turany len remízovo

FK Čadca v predohrávke s predposledným MFK Turany len remízovo

30. kolo predohrávka 1.6.: Čadčiansky lodivod Brisuda v stredajšom predohrávanom 30. kole nemohol počítať s potrestenými Jakubcom, Michalíkom a J. Tlelkom, ku ktorým sa pridal zranený Birtus. Zásah do základu to bol síce enormný, ale druhý polčas ukázal, kto mal byť napriek oslabeniu pánom na ihrisku.

Prvá strela smerujúca do brány prišla až v 12.min. a hneď bola gólová. Polka sa pekne zbavil protihráča a ľavačkou z 20m k bližšej tyči konečne aj gólovo osvedčil svoje strelecké dispozície - 1:0. V úvode bol nebezpečný sprava najmä Putorík, ktorý zamestnával obranu Turan nebezpečnými prienikmi. Po jednom z nich prišlo v 16.min. k závaru v pokutovom území, Čadčania dostali loptu do siete, no Krajčí odmával viac ako diskutabilný ofsajd. FK hral ale ľahkovážne v defenzíve a v 18.min. hostia po peknej akcii nastrelili tyč a nekrytý Scherer dorážkou vyrovnal na 1:1. V 24.min spálil Putorík obrovskú príležitosť.

Aj keď tiesnený, postupoval sám na Grbiča, no zakončil tesne vedľa brány. Čadca mala byť vo vedení, ale, naopak, prišli dva údery. Najskôr dostal T. Tlelka ôsmu žltú kartu a sezóna pre neho de facto skončila, pravda, tentokrát to bola karta z radu akceptovateľných, a nasledoval trest za ďalšiu domácu nedôslednosť. V 27.min. najskôr obrana odvrátila center, ale Hurčíkovi už skórovať nezabránilo - 1:2. V 30.min. po centri Kubicu strieľal Gončar vysoko nad. O minútu na opačnej strane kryl Toman pokus Smeraca. V 42.min po priamom kope Polku nedokázal nikto z domácich zakončiť. Čadčiansku benevolentnosť v bránení „zaklincoval“ v 43.min. Novisedliak. Toman opäť na strelu, v tomto prípade lob, nedosiahol – 1:3! Záložník hostí však dostal znova čas i manévrovací priestor.

V 52.min. poslal Gončár loptu nad bránu, ale o tri minúty sa nemýlil. Presadil sa na ľavej strane a zavelil na obrat – 2:3. V druhom polčase sa mohla domáca polovička doslova zavrieť, mužstvo zabralo a hra sa odohrávala zväčša pred Grbičom. Ten kryl v 56.min. pokus Polku z ťažkého uhlu, po hodine hry rovnaký hráč nezakončil presne. V 62.min. si Toman poradil s ľahkou strelou Gadžića. Vyrovnať mohol už v 66.min. Tlelka, proti bolo brvno! V 78.min. takmer zužitkoval domáci tlak Kuric, ktorého hlavička išla nad. Zaslúžené vyrovnanie zabezpečil najčastejšie strieľajúci hráč. Polka v 79.min. podruhýkrát nechytateľne napriahol a vydarená strela z 25m sa od tyče odrazila do siete 3:3!

góly: 12. a 80. Polka, 55. Gončár - 18. Scherer, 27. Vurčík, 43. Novosedliak
diváci: 150
ŽK: T. Tlelka, Putorík, Janščo - Major, Semerac, Vurčík
rozhodovali: Ondák, Sikora, Krajčí, delegát SsFZ Babka
FK: Toman - Grofčík (89. P. Grečmal), Pet. Strapáč, Kavuliak, T. Tlelka - Putorík, Polka, Janščo, Kubica (72. Kuric) - Kadáš, Gončár (68. Birtus)
MFK: Grbič - Majerík, Major, Gadžić, Fúčela, Smerac, Paščan (76. Kučma), Novosedliak, Scherer, Pipíška, Vurčík

zdroj: fkcadca.sk


Vytvorené: 06.06.2011