Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Futbal III. liga - FK Čadca viedla nad Banskou Bystricou 3:0 no napokon prehrala

Futbal III. liga - FK Čadca viedla nad Banskou Bystricou 3:0 no napokon prehrala

09.10.2011 - Ideálny vstup do duelu zabezpečil už v 2.min Piňo. Po akcii Gončára s Kubicom a Polkovom rohu sa dostal k odrazenej lopte a ľavačkou k tyči prekonal Pavlendu - 0:1. MFK B. Bystrica, majúci domovský stánok v Rakytovciach, mohol odpovedať, príležitosť po centri na zadnú tyč nevyužil. V 7.min. vyskúšal pozornosť brankára šikovnou strelou - centrom Polka. Úvod ako z rozprávky pokračoval. Čadca hrala aktívne, akcie nasledovali jedna po druhej.

V 10.min. uvoľnil Polka Jakubca, ktorý sa vyhol ofsajdovej pasci, Pavlendu si položil a ľavačkou zasunul loptu do siete - 0:2. Čadčianske šance pokračovali. Kubica našiel pred bránou Vnuka, ale ten nevidel za sebou dobre postaveného Polku. Minútu na to znova unikol Jakubec, no jeho prihrávka popred obranu domácich nenašla adresáta. Rakytovčania mohli skórovať v 24.min po „nabití“ Murína Robovi Hejčíkovi, kysucký rodák trafil len bočnú sieť. FK Čadca bola stále lepšia, Jakubec znova hľadal centrom pred bránou Vnuka. Nasledujúci roh točil do brány Polka a Pavlenda vytláčal loptu očami mimo ľavej spojnice. Ďalší gól prišiel v 26.min. Vnuk vyhral súboj, spätná prihrávka sa dostala cez Piňa ku Kubicovi, ktorý už nemal problém zvýšiť na 0:3! Hŕstka domácich fanúšikov stratila posledné nádeje, radosť Čadčanov bola oprávnená. Lepšiu prvú polhodinu zápasu si len ťažko predstaviť. Bystričania sa sčasti vrátili do zápasu v 31.min. Murín dostal na pravej strane priestor a jeho „nepodarený“ center preplachtil až na zadnú tyč, od ktorej sa odrazil do siete 1:3. Zlepený gól nepochopiteľne „rozglejil“ čadčiansku pohodu a v 42.min. po prečíslení Novák zblízka doklepol za bezmocného Hlavu - 2:3! Domáci boli z ničoho nič „späť“.

Druhý polčas zaostával za prvým. FK Čadca už nebola tak nebezpečná, ale domáci neboli o nič lepším tímom. K dokonalému domácemu obratu prispeli hostia pasivitou a dvomi zaváhaniami v defenzíve. V 48.min. sa poslednýkrát uvoľnil Jakubec, ale jeho prihrávka nesmerovala na spoluhráča. V 59.min. Kubica nedokázal odhlavičkovať dlhý odkop, naopak, poslal na vlastnú bránu dovtedy v 15 metrovom ofsajde stojaceho Murína. T. Tlelka ho ešte pribrzdil, ale súboj posúdil Hrmo necitlivo ako faul. Fojtík sa z 11m nepomýlil - 3:3. V 64.min. strieľal nebezpečne Greško a ten istý hráč sa podpísal po zbytočnom Janščovom faule aj pod víťazný gól. V 76.min. zakrútil štandardku do päťky, Hlava zostal na čiare a Gašpar pretlačil metrovým dokopnutím „popod zem“ loptu do brány - 4:3! Takéto zápasy sa neprehrávajú nikdy a na žiadnej úrovni.

MFK Banská Bystrica - FK Čadca 4:3 (2:3)
góly: 31. Murín, 42. Novák, 60. Fojtík (11m), 76. Gašpar - 2. Piňo, 10. Jakubec, 26. Kubica
diváci: 50
ŽK: Hlava, Novotný, Jakubec, Gončár, T. Tlelka
rozhodovali: Hrmo, Parobek, Petrinec, delegát SsFZ Zdechovan
FK Čadca: Hlava - Grofčík, Novotný, Kavuliak, T. Tlelka - Jakubec, Piňo, Polka (66. Janščo), Kubica (61. Strapáč) - Gončár (86. Kadáš), Vnuk (80. Janščo)
MFK: Pavlenda, Fojtík (89. Karman), Pagáč, Novák (66. Rafanides), Genčúr (40. Greško), Piliar, Gašpar, Murín, Penov, Hejčík, Tuhársky

11. kolo 16.10. o 14.00: FK Čadca - Lietavská Lúčka

eg, fkcadca.sk


Vytvorené: 11.10.2011