Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Poskytovanie zdravotnej starostlivosti v Kysuckej nemocnici je zabezpečené

Poskytovanie zdravotnej starostlivosti v Kysuckej nemocnici je zabezpečené

Čadca 1.12.2011 - Včerajší deň bol posledným, kedy mali lekári nielen v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) možnosť stiahnuť svoje výpovede. ŽSK má vo svojich krajských nemocniciach v Liptovskom Mikuláši, Trstenej, Dolnom Kubíne a Čadci od 1. decembra 2011 zabezpečenú akútnu zdravotnú starostlivosť pre všetkých pacientov. Kysucká nemocnica s poliklinikou poskytuje svojim pacientom rovnako odkladnú ako aj neodkladnú zdravotnú starostlivosť.

Pracovný pomer ukončilo 8 lekárov a zatiaľ 4 prevzali príkaz na pracovnú povinnosť. V Dolnokubínskej nemocnici ukončil pracovný pomer 1 lekár, 28 prevzalo príkaz na pracovnú povinnosť a poskytujú akútnu zdravotnú starostlivosť. V Liptovskom Mikuláši ukončili pracovný pomer 4 lekári a 13 lekári, ktorí prevzali príkaz na pracovnú povinnosť, prispievajú k poskytovaniu komplexnej zdravotnej starostlivosti s výnimkou 2 oddelení. Obdobná situácia je aj v nemocnici Trstená, ktorá pacientom zabezpečuje komplexnú zdravotnú starostlivosť. Príkaz na pracovnú povinnosť prevzalo 12 lekárov vo výpovedi.

K 1. decembru 2011 je 79 lekárov z nemocníc ŽSK, ktorí nestiahli svoju výpoveď, z toho prevzali pracovnú povinnosť 57 z nich. Za vzniknutú situáciu je podľa ŽSK plne zodpovedná vláda SR a ministerstvo zdravotníctva. Minister dodnes spoločne s generálnym riaditeľom VŠZP neodpovedali ŽSK na list, kde sme požiadali o navýšenie platieb pre naše nemocnice, aby sme mohli splniť premiérkou v memorande garantované navýšenie platov lekárov, informovala hovorkyňa ŽSK Radka Kulaviaková.

V Kysuckej nemocnici v Čadci už začínajú vykonávať aj plánované výkony. Výnimkou je gynekologicko-pôrodnícke oddelenie, kde zatiaľ poskytujú akútnu starostlivosť. Nemocnica oslovila aj lekárov z Ukrajiny.

Informačná linka pre pacientov KNsP Čadca - 041/4604111

Súvisiace články:


Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 01.12.2011