Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Majstrovstvá SR v cezpoľnom behu boli pre bežcov z Kysúc medailové

Majstrovstvá SR v cezpoľnom behu boli pre bežcov z Kysúc medailové

Kysucké Nové Mesto 20.12.2011 - Bežci MKŠS - AK Kysucké Nové Mesto sa v poslednú novembrovú sobotu zúčastnili majstrovstiev Slovenska v cezpoľnom behu v Dudinciach. Ako prvé štartovali v početne obsadenej kategórii žiačky naše 4 pretekárky Nikola Štefundová, Michaela Jarošová, Martina Jarošová a Soňa Kohútová. Na dvojkilometrovej trati N. Štefundová dobehla na 5. mieste.

Michal Kučera má prvú medailu z majstrovstiev Slovenska

S. Kohútová obsadila 8. miesto, za ňou deviata dobehla Michaela Jarošová, Martina Jarošová skončila sedemnásta. Je potrebné poznamenať, že všetky dievčatá ostávajú v tejto kategórii aj v r. 2012. V behu žiakov na 3 km bežali Lukáš Prívara a Michal Kučera od začiatku v šesťčlennej vedúcej skupine. O konečnom umiestnení sa rozhodlo až v poslednom kilometri. M. Kučera dobehol na výbornom 3. mieste a získal tak svoju prvú medailu z majstrovstiev Slovenska. L. Prívara skončil piaty.

Juraj Vitko strieborný

Dorasteneckú kategóriu úplne ovládol Patrik Žúbor. Na štvorkilometrovej trati zvíťazil s viac ako 40 sekundovým náskokom a dobehol si tak pre štvrtý tohtoročný majstrovský titul. Preteky vôbec nevyšli Jánovi Klučiarikovi, ktorý obsadil 14. miesto. Medzi mužmi míliarmi na 4 km štartoval Juraj Vitko. Od začiatku viedol neskorší víťaz J. Szabo (Košice), za ktorým dobehol Juraj s tesnou, len trojsekundovou stratou na 2. mieste a získal v tomto roku tretie striebro z majstrovstiev Slovenska.

Adriana Vitková a Alena Pochybová v boji o bronz

V behu žien sme mali dvojnásobné zastúpenie: Alenu Pochybovú a Adrianu Vitkovú. Celú trať bežali bok po boku a bolo zrejmé, že v boj o tretie miesto sa odohrá medzi nimi. Záver viac vyšiel Adriane, keď záverečnom stúpaní si urobila malý náskok a po viacročnej bežeckej odmlke získala bronzovú medailu. A. Pochybová dobehla štvrtá, podobne ako na majstrovstvách Slovenska na 10 km. Naša bežecká výprava získala na týchto majstrovstvách štyri medaily a zavŕšili tak úspešnú tohtoročnú sezónu.

Medailová bilancia

V nej sme získali na majstrovstvách Slovenska 16 medailí (4 zlaté, 6 strie-borných, 6 bronzových). Na tejto bilancii sa podieľali

  • Patrik Žúbor (4 zlaté, 2 bronzové),
  • Juraj Vitko (3 strieborné, 1 bronzová),
  • Nikola Štefundová (2 strieborné),
  • Alena Pochybová (1 strieborná),
  • Ján Klučiarik (1 bronzová),
  • Michal Kučera (1 bronzová),
  • Adriana Vitková (1 bronzová).

Juraj Vitko reprezentoval Slovenskú republiku na majstrovstvách Európy družstiev. Patrik Žúbor a Nikola Štefundová štartovali na medzištátnych stretnutiach a na ďalších medzinárodných podujatiach (Patrik v Trabzone, Nikola vo Varšave). Nikola popri víťazstve vo Varšave zvíťazila v Dubnici na celoštátnom finále súťaže Hľadáme nového Jozefa Plachého, Michal Kučera v tejto súťaži obsadil 2. miesto. Štyria naši bežci - Juraj Vitko, Patrik Žúbor, Nikola Štefundová a Michal Kučera vedú vo svojich kategóriách na svojich tratiach tohtoročné slovenské tabuľky. Nebyť dlhotrvajúceho zranenia J. Vitka v polovici sezóny mohla vyzerať záverečná bilancia ešte lepšie.

Atletický klub v Kysuckom novom meste usporiada majstrovstvá Slovenska v cezpoľnom behu

Atletický klub bol úspešný (na základe pozitívnych ohlasov a referencií z predchádzajúcich majstrovstiev) aj vo výberovom konaní na usporiadanie majstrovstiev Slovenska v cestnom behu v r. 2012. V Kysuckom Novom Meste privítame najlepších slovenských bežcov už po štvrtýkrát, ale v novom termíne - 22. apríl, kedy sa bude konať 7. ročník Kysuckej desiatky.

Autor: Mgr. Milan Slivka, kysuckenovemesto.sk


Vytvorené: 20.12.2011