Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Nová cesta v Oščadnici čaká na lyžiarov

Nová cesta v Oščadnici čaká na lyžiarov

Oščadnica 19.12.2011 - Obyvatelia obce Oščadnica v regióne Kysuce majú novú funkčnú cestu. Po dvoch rokoch Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) úspešne ukončil projekt poľsko - slovenskej spolupráce v celkovej sume 2,76 mil. eur pod názvom Modernizácia dopravnej infraštruktúry Rajcza - Oščadnica. Celkové náklady projektu zrealizovaného na strane slovenského partnera ŽSK v obci Oščadnica boli 1,18 mil. eur.

Okrem prínosu do cestovného ruchu v zimnom lyžiarskom stredisku Veľká Rača - Oščadnica zlepší opravená komunikácia i dostupnosť sociálnych služieb v regióne a uľahčí prístup deťom i dospelým k Domovu sociálnych služieb Slniečko v Oščadnici v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK. „S poľským partnerom sme sa dohodli, že našou prioritou budú cesty. Verím, že tento projekt, nová cesta a opravené mosty, skvalitnia život obce i turistov, ktorí komunikáciu budú využívať za účelom rekreácie v lyžiarskom stredisku,“ povedal predseda ŽSK Juraj Blanár. V rámci projektu bola zrekonštruovaná cesta Oščadnica - Lalíky v dĺžke 5,24 km a štyri k nej prislúchajúce mosty.

Investičné práce v rámci projektu boli dokončené 30. 11. 2011.Kvalitnejšia infraštruktúra zatraktívni pohraničie najmä pre turistov. Do budúcnosti má uskutočnenie projektu veľký význam pre poľsko-slovenské pohraničie vzhľadom na možnosť priameho prepojenia poľsko-slovenských území, informovala hovorkyňa ŽSK Radka Kulaviaková. (foto: ŽSK)

Súvisiaci článok: Dezolátnu cestu v Oščadnici konečne opravia


Vytvorené: 23.12.2011