Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Mladí sánkari z Čadce uspeli už na štarte

Mladí sánkari z Čadce uspeli už na štarte

Čadca, Starý Smokovec 04.01.2012 - Sánkarský trenažér Slovenského zväzu sánkarov bol dejiskom preteku o Pohár primátora mesta Vysoké Tatry v štartoch pre žiacke kategórie. Jeden český, dva poľské a štyri slovenské kluby vyslali svojich pretekárov, aby si zmerali sily v tejto disciplíne.

Štart je základom kvalitného výsledného jazdného času. V rámci tréningového procesu letnej prípravy sánkarov v oblasti špeciálnych jazdných návykov sa venuje tomuto prvku veľa času. Technika, rýchlosť, dynamika, sila a koordinovanosť štartu vytvára základ pre úspešný a rýchly prejazd dráhy. Nuž a úspešnosť letnej prípravy, ktorá prebiehala na kolieskových saniach je potrebné overiť v reálnych podmienkach - na ľade.

Štyridsiatka pretekárov a medzi nimi aj žiaci sánkarského oddielu čadčianskej Lokomotívy si zmerali sily a prezentovali svoju pripravenosť na prebiehajúcu zimnú sezónu. Káder Čadčanov bol síce oslabený chrípkou, ale tí, ktorí sa postavili na štart bojovali so všetkých síl a ukázali, že v lete na sebe pracovali. V rámci preteku začínala kategória mladších žiakov, kde štartoval Erik Majchrák, ktorý sa vyrovnanými jazdami a zlepšeným výkonom v tretej finálovej jazde prebojoval do prvej desiatky, kde skončil deviaty.

V kategórii starších žiačok sa pretek niesol v réžii troch pretekárok - dvoch z Čadce a jednej z Vysokých Tatier, ktoré si pred ostatnými pretekárkami vytvorili dostatočný náskok. Tento raz však pretekárky Lokomotívy ťahali za kratší koniec a víťazstvo si odniesla domáca pretekárka a tak Dominika Adámková a Adriána Prengelová bojovali hlavne medzi sebou o konečné umiestnenie na stupni víťazov . Nakoniec si cenné druhé miesto odniesla Dominika Adámková po zaváhaní Adriány Prengelovej v tretej jazde, ktorá tak skončila tretia.

Kategória starších žiakov bola na prvých dvoch miestach Slovensko poľskou záležitosťou, keď slovenské farby obhajoval Čadčan Richard Gavlas. Prvé dve jazdy mali chlapci vyrovnané, ale drobné zaváhanie v tretej jazde odsunulo Riša na druhé miesto, to však v tej konkurencii bolo vynikajúce umiestnenie. Ďalší pretekár Lokomotívy Michal Lopanič skončil na vynikajúcom štvrtom mieste a Marián Sivera bol šiesty.

S.H., foto: Š.Č.


Kategória: ŠPORT TOP | Vytvorené: 04.01.2012