Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Veľký úspech sánkarov čadčianskej Lokomotívy M. Zemaník a J. Petrulák tretí na Majstrovstvách Európy

Veľký úspech sánkarov čadčianskej Lokomotívy M. Zemaník a J. Petrulák tretí na Majstrovstvách Európy

Winterberg - Nemecko 03.02.2012 - Umelo chladená sánkarská dráha v nemeckom Winterbergu bola dejiskom Svetového pohára juniorov (SPJ) a jedného z vrcholov tohoročnej juniorskej sánkarskej sezóny - Majstrovstiev Európy juniorov (MEJ) pre rok 2012. Zišla sa tu špička mladých pretekárov. Pre zámorie bol lákadlom SPJ a pre ostatných MEJ. Hlavne Európa vyslala to najlepšie čo má k dispozícii. Sánkarské veľmoci ako Nemecko, Rakúsko, Taliansko, Rusi tu boli v najsilnejších zostavách. To najlepšie poslalo aj Slovensko. Jedenásť pretekárov si prišlo zmerať sily s najlepšími v rámci SPJ a osem sa nominovalo na MSJ. Je potešiteľné, že tu mala zastúpenie aj čadčianska Lokomotíva - traja Čadčania reprezentovali Slovensko.

Winterbergský ľadový tobogan dokáže preveriť jazdcov či už v disciplíne jednosedadlových saní, ale hlavne posádky dvojsedadlových saní si prídu na svoje. Je to dráha, kde v prvom rade rozhoduje jazdecké majstrovstvo a až potom kvalita a príprava jazdeckého materiálu to znamená hlavne saní. Materiálový handicap je na tejto dráhe možné vyvážiť snahou, bojovnosťou a jazdeckým umením. Zákernostiam dráhy sa nevyhli ani favoriti, čo platilo hlavne v disciplíne dvojsedadlových saní, kde nemecká ale i ruská dvojka pochovala svoje nádeje v spodnej časti dráhy.

Marián Zemaník a Jozef Petrulák patria do svetovej desiatky

Marián Zemaník a Jozef Petrulák

Juniorská reprezentačná posádka dvojsedadlových saní Marián Zemaník a Jozef Petrulák je slovenskou jednotkou v tejto disciplíne a patrí do svetovej desiatky čo pravidelne potvrdzuje výsledkami v jednotlivých kolách SPJ. Na dráhe vo Winterbergu však odviedli vynikajúci výkon, vyhli sa chybám v spodnej časti dráhy a zaslúžene dosiahli svoj životný úspech a na Majstrovstvách Európy juniorov skončili na treťom mieste. Marián Zemaník potvrdil svoje kvality i medzi jednotlivcami, kde skončil v európskej desiatke na desiatom mieste a podieľal sa aj na vynikajúcom štvrtom mieste slovenského družstva, ktoré dokonca siahalo na medailu. Silu slovenských dvojsedadlových saní potvrdila aj druhá slovenská dvojka Jozef Čikovský a Patrik Tomaško, ktorá skončila piata.

Z výsledkov Majstrovstiev Európy juniorov :

Jednosedadlové sane juniori - Marián Zemaník 10. miesto, Martin Krkoška 22. miesto , Jozef Petrulák 23. miesto
Jednosedadlové sane juniorky - Veronika Figliarová / Vysoké Tatry / 10 miesto , Nikola Drajnová / Helcmanovce / 26 miesto .
Dvojsedadlové sane - Marián Zemaník - Jozef Petrulák 3. miesto , J. Čikovský - P. Tomaško 5 miesto .
Družstvá - Družstvo M. Zemaník , V. Figliarová , J. Čikovský - P. Tomaško 4 miesto.

Tieto výborné výsledky boli zadosťučinením pre celý juniorsky reprezentačný realizačný tím, ktorého členmi sú aj tréneri TJ Lokomotíva Čadca Štefan Čapko a Silvia Hulitová (obaja na foto) a potvrdili si, že dobre odvedená práca, má svoju návratnosť v kvalitných výsledkoch.
Pretekárov čakajú ďalšie SPJ a vrchol sezóny - Majstrovstvá sveta juniorov. Nech sa im darí.

S. H.
 


Kategória: ŠPORT TOP | Vytvorené: 03.02.2012