Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

10. kolo Kysuckej hokejbalovej ligy prinieslo súboj o stred tabuľky

10. kolo Kysuckej hokejbalovej ligy prinieslo súboj o stred tabuľky

Čadca 02.05.201 - Dlhodobé kraľovanie Caribicu ukončil Podzávoz. Krásno sa opäť trápilo. Vyhrotený boj o stred tabuľky rozhodli nájazdy. Aj to sa udialo uplynulú nedeľu počas 10. kola Kysuckej hokejbalovej ligy. Hráčom kola sa stal Michal Palarec z Podzávozu. V súboji o špicu tabuľky prispel piatimi exportnými gólmi.

Výsledky: Caribic Okružná - Hbc Podzávoz 3:7 (0:5, 2:0, 1:2)
Hráči Okružnej sa nestihli rozohriať, keď ich ovial jemný vánok v podobe dvojgólovej nádielky Michala Palarca. Rozstrieľaný kanonier hostí sa v zápase zaskvel piatimi presnými zásahmi a už v prvej tretine stihol štyri. Podzávoz sa akoby uspokojil a za stavu 5:0 nechával svojmu súperovi viac miesta na ihrisku, čo skúsení domáci hneď využili. Gólovo naladený Vladimír Chromčák si vymenil loptičku s Františkom Ujházim a Martinom Plaštiakom a rázom svietilo na tabuli skóre 3:5. Ktovie ako by sa vyvíjal zápas, keby Juraj Belica nevyužil chybu v obrane Okružnej. Jeho gól priniesol väčší pokoj na hokejky spoluhráčov. Podzávoz si týmto víťazstvom zabezpečil priebežné vedenie v lige.
Góly: Vladimír Chromčák (František Ujházi, Martin Plaštiak), František Ujházi (Vladimír Chromčák), Vladimír Chromčák (Martin Plaštiak) - Michal Palarec (Igor Šmiček), Michal Palarec (Lukáš Herman), Michal Palarec (Igor Šmiček), Michal Palarec (Jozef Baculák), Ivan Dirgas (Tomáš Urbaník), Juraj Belica, Michal Palarec.
Strely: 27/35
Brankári: Rudolf Svitek (80 %) - Tomáš Jopek (88,88 %)
Hráči zápasu: Vladimír Chromčák (Caribic ) - Michal Palarec (Hbc Podzávoz)
Caribic: Svitek - Stančík ©, Staškovan, Kubica, V. Chromčák, Plaštiak, Mundier, Ujházi.
Podzávoz: Jopek - Urbaník ©, Dirgas, Belica, Šmíček, Palarec, Mart. Mravec, Mar. Mravec, Baculák, Buška, Herman.

Suché dresy - Krásno Sparrows 7:2 (3:0, 1:1, 3:1)
Krásno potrebuje nový stimul. Jeho výkony stagnujú a hráči sa trápia. Jediné víťazstvo jarnej časti si pripísali proti Bistru. Na svoju fazónu, ktorú mali v jesennej časti, môžu zatiaľ len spomínať.
V zápase proti Suchým dresom čelili „krásnania“ technicky vyspelej hre. Róbert Drábik, Tomáš Franek, či Radim Smolka predvádzali pekné útočné kúsky. Kým Peter Kašuba, Stano Drábik alebo Ján Boháč istili zadné dvierka. V súhre týchto skúsených hráčov sa akcie ich súpera často zdali bezzubé a bez nápadu. Naopak myšlienka, prehľad a dôraz zdobili Suché dresy. Nie na darmo prebrali opraty nad zápasom už v prvej tretine a svoj náskok postupne zvyšovali. Najviac v tretej tretine, kde prítomných divákov zaujala najmä akcia Smolku a R. Drábika. Druhý menovaný nastavil hokejku tak, aby presná prihrávka jeho spoluhráča skončila v sieti Nevedela. Len tak ďalej „sucháči“!
Góly: Róbert Drábik (Tomáš Franek), Tomáš Franek, Tomáš Franek (Radim Smolka), Samuel Samek, Róbert Drábik, Samuel Samek (Michal Lipták), Róbert Drábik (Radim Smolka) - Jaroslav Pagáč (Erik Magát), Dominik Fojtík.
Strely: 34/19
Brankári: Martin Szmidt (89,47 %) - Tomáš Nevedel (80 %)
Hráči zápasu: Ján Boháč (Suché dresy) - Jaroslav Pagáč (Krásno)
Suché dresy: Szmidt - R. Drábik, S. Drábik, Boháč, R. Smolka, Franek, Chudej, Lipták, Samek, Kašuba.
Krásno: Nevedel - Magát, M. Jakubec, Ľ. Jakubec, Krkoška, Balák, Pagáč, Podolák, Kordek, Fojtík, Vaňovec, Snoha, Kasaj.


Dream team - Hbc Panthers Skalité 3:4sn (1:1, 1:1, 1:1 - 0:1sn), Miroslav Krišica (Vladimír Najdek), Marek Heglas (Ľudovít Hajduk, Vladimír Najdek), Vladimír Najdek (Ľudovít Hajduk) - Stanislav Firek (Peter Firek), Ján Petrák (Stanislav Firek), Peter Firek (Lukáš Potočár) - Ľubomír Gerát (sn).
Zápas o stred tabuľky zohrali dva vyrovnané celky. Napokon tomu nasvedčovala nielen hra, ale aj pomer gólov v tretinách. Svojim výkonom zaujal Vladimír Najdek. Statný obranca a kapitán mužstva bol pri všetkých troch góloch. Dobre mu sekundoval Ľudovít Hajduk (0 + 2) či Marek Heglas. Posledný menovaný mal na hokejke aj druhý gól ktorý mohol znamenať víťazstvo. Nedal.
Za Skalité sa bodovo presadili Stano a Peter Firekovci. Produktívna dvojica za výdatnej pomoci svojich spoluhráčov vypracovala tri góly v riadnom hracom čase. Už sa zdalo, že Peter Firek zabezpečí tri body pre svoj tím, keď vsietil na 3:2. Ani tento výsledok však nevydržal dlho a na rad prišli nájazdy. Druhý krát v tejto sezóne sa hráči rozbiehali k svojim pokusom. Ani jeden z prvých troch, respektíve šiestich vybratých nepokoril súperovho brankára. Napokon sa to podarilo až Ľubovi Gerátovi. Peknou umiestnenou strelou nedal Najdekovi šancu. Za zmienku stojí výkon Jakuba Grochala. V samostatných nájazdoch nepustil ani jednu loptičku za svoj chrbát.
Strely: 21/29
Brankári: Róbert Najdek (89,65 %) - Jakub Grochal (85,71 %)
Hráči zápasu: Vladimír Najdek (Dream team) - Stanislav Firek (Skalité)
Dream team: R. Najdek - V. Najdek ©, Laš, Čarnecký, Gončár, Čuboň, Hajduk, Krišica, Heglas.
Skalité: J. Grochal - Petrák ©, P. Firek, Ľ. Gerát, T. Firek, Bobek, S. Firek, L. Potočár, J. Potočár, P. Grochal, Čanecký, Krenželák, Martin Fonš, Maroš Fonš, Jánsky, Duník, Vasiľ, Kopera, Chovanec, Martiniak.

 

Tabuľka po 10. kole

  1. Podzávoz  23
  2. Caribic  21
  3. Krásno  16
  4. Skalité  11
  5. Dreamteam  10
  6. Suché dresy  6
  7. Bistro  0

(URB)


Kategória: ŠPORT TOP | Vytvorené: 06.05.2012