Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Ženská spevácka skupina Dolinka z Novej Bystrice víťazom regionálnej súťaže

Ženská spevácka skupina Dolinka z Novej Bystrice víťazom regionálnej súťaže

Staškov 29.05.2012 - 20. mája sa v Staškove uskutočnila regionálna súťažná prehliadka hudobného folklóru dospelých PIESNE DOMOVA. Súťažilo sa v kategórii spevácke skupiny, jednotlivci, ľudové hudby a sólisti inštrumentalisti. Do kategórie speváckych skupín sme sa prihlásilia aj ŽSS Dolinka z Novej Bystrice. Išlo im predovšetkým o to, aby si vypočuli spevácke skupiny z horných aj dolných Kysúc a aby zistili, ako sú na tom s výberom piesní a hlavne so spevom.

ŽSS Dolinka z Novej Bystrice

Celú súťaž otvorila riaditeľka Kysuckého kultúrneho strediska v Čadci, privítala porotu a otvorila celú súťaž. Ako prvé súťažili spevácke skupiny, ktorých bolo 12. ŽSS Dolinka z Novej Bystrice vystúpila ako desiata v poradí. Spievalo sa veľmi dobre a podľa reakcie publika sme sa veľmi páčili. Čakanie na rozhodnutie poroty vyústilo v príjemné prekvapenie pre Dolinku. Umiestnili sa na prvom mieste a budú Kysuce reprezentovať v mesiaci júl na celooblastnej súťaži.

ŽSS Dolinka z Novej Bystrice

Pre Dolinku je to veľké ocenenie a aj veľká vzpruha do ďalšej práce. Spoločne spievame tri roky a boli tam skupiny , ktoré sa tejto aktivite venujú desaťročia. O to je toto ocenenie pre nás cennejšie. Ďakujeme všetkým, ktorí nám držali palce a počas nášho fungovania nám pomáhali a pomáhajú, uviedla Mgr. Elena Jančulová.

ŽSS Dolinka z Novej Bystrice
 


Vytvorené: 29.05.2012