Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Mladí prozaici sa môžu prihlásiť do literárnej súťaže Jašíkove Kysuce

Mladí prozaici sa môžu prihlásiť do literárnej súťaže Jašíkove Kysuce

Čadca 22.06.2012 - Organizátori Spolok slovenských spisovateľov, Literárny fond SR, Žilinský samosprávny kraj, Kysucká knižnica v Čadci, Kysucká kultúrna nadácia v Bratislave vyhlásili 44. ročník Celoslovenskej literárnej súťaže Jašíkove Kysuce - autorskú súťaž mladých prozaikov do 35 rokov, ktorí ešte svoju tvorbu knižne nepublikovali.

Súťažné príspevky budú postupne uverejňované na webových stránkach www.jasikovekysuce.sk v poradí, v akom budú prichádzať. Vyjadrovať sa k nim bude nielen odborná porota pozostávajúca zo zástupcov Spolku slovenských spisovateľov, Asociácie organizácií slovenských spisovateľov, Literárneho fondu a Kysuckej kultúrnej nadácie, ale svojimi názormi na tú - ktorú prózu môžu súťaž obohatiť aj čitatelia týchto webových stránok.

Tie môžu taktiež posielať e-mailovou poštou alebo ako listovú zásielku na adresu knižnice. Príspevky nezasielame späť ani na vyžiadanie. Súťaž bude uzatvorená 31. októbra 2012. Súťažné prózy, ktoré budú knižnici doručené po uzávierke, budú zaradené do nasledujúceho ročníka súťaže.

Môžu sa do nej zapojiť autori do 35 rokov svojimi krátkymi prózami. Zašlú ich elektronickou poštou na e-mail: jasik@kniznica-cadca.sk. Uzávierka súťaže je 31. októbra 2012.

V prípade, že nemajú možnosť komunikovať cez internet, môžu svoje práce zaslať na adresu:

Kysucká knižnica v Čadci
ul. 17. novembra 1258
022 01 Čadca, so značkou "Jašíkove Kysuce".

V tomto prípade zašlite text vytlačený na papieri, ale aj na elektr. nosiči /CD. Súťažné texty musia byť označené menom a priezviskom autora, súťažiaci musí uviesť svoj vek a kontaktné údaje (adresu bydliska; číslo telefónu alebo mobilu; ak text zasiela z cudzej e-mailovej adresy, uvedie tento fakt).

Uvítame stručný životopis, prípadne aj autocharakteristiku a fotografiu - uvedené údaje budú zverejnené. Tým, že ich súťažiaci zašle spolu so súťažnými prácami, dáva organizátorom povolenie zverejniť ich na webových stránkach, prípadne v zborníku vybraných prác.

Ak si autor želá, môžu byť jeho práce zverejnené pod pseudonymom.
Ak má záujem komunikovať s ostatnými súťažiacimi, môžeme mu zverejniť e-mailovú adresu.

Kto bol Rudolf Jašík sa dočítate tu


Vytvorené: 22.06.2012