Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Hokejbal PLAY OFF: Krásno musí zabrať, Suché dresy prišli o vedenie

Hokejbal PLAY OFF: Krásno musí zabrať, Suché dresy prišli o vedenie

Čadca 28.06.2012 - Semifinále Kysuckej hokejbalovej ligy napĺňa očakávania. Pekné góly, dramatická zápletka či kuriózne situácie. Hrá sa aj o týždeň a všetko môže byť ešte úplne inak ako sa zdá. Nechoďte na dovolenku, príďte sa opáliť na hokejbal.

Výsledky: Sobota 23. 6. 2012
Caribic Okružná - Khk Suché dresy 3:7 (0:0, 1:3, 2:4),
Prvý semifinálový zápas dvoch účastníkov minuloročného finále priniesol zaujímavý a pekný hokejbal. Aj keď sa prvá tretina skončila bez gólov, vynikali brankári. Na strane Caribicu to bol Marek Bodor a „svätyňu“ Suchých dresov hájil Lukáš Smolka. Góly začali padať až v druhej časti hry, keď sa trikrát presadil určite najlepší hráč Suchých dresov Tomáš Franek. Dá sa povedať, že hlavne jeho zásluhou išli „Sucháči“ do poslednej časti hry s priaznivým výsledkom 3:1. Za Caribic dal v druhej tretine jediný gól Daniel Staškovan. Tretia časť hry sa niesla v bojovnom duchu. Caribic chcel znížiť, ale hlavne brankár Lukáš Smolka bol proti a vytiahol niekoľko excelentných zákrokov. Suché dresy umnou hrou vyrážali do brejkových situácii a záver stretnutia im vyšiel parádne, keď dvakrát trafil Róbert Drábik, a jeho druhý gól padol spoločne so záverečnou sirénou. Treba napísať, že na strane Suchých dresov stálo aj trochu šťastia, keď počas zápasu „zvonila“ pár krát žŕdka na Smolkovej bráne. Suché dresy ale umne zápas doviedli do víťazného konca a ujali sa vedenia v sérii.

Góly: Daniel Staškovan (Tomáš Kubica), Jozef Rucek (Kamil Kubiatko), Stano Chromčák - Tomáš Franek (Martin Samek), Tomáš Franek (Radim Smolka), Tomáš Franek (Radim Smolka), Martin Samek, Radim Smolka (Martin Samek), Róbert Drábik, Róbert Drábik (Tomáš Franek). Stav série: 0:1.
Strely: 41/18
Brankári: Marek Bodor (61,11 %) - Lukáš Smolka (92,68 %)
Hráči zápasu: Tomáš Kubica (Caribic) - Radim Smolka (Suché dresy)
Caribic: Bodor - T. Rucek , J. Rucek, Ujházi, Z. Mravec, Hluší, K. Kubiatko, Mundier, S. Chromčák, V. Chromčák, Kubica, Staškovan.
Suché dresy: L. Smolka - R. Drábik , S. Drábik, Papík, Izák, Šmelka, Samek, Franek, R. Smolka, Lipták.

Hbc Podzávoz - Krásno Sparrows 4:0 (1:0,1:0, 2:0)
Súboj odvekých rivalov začal z ostra. Vyrovnanú partiu dlho držali bez gólov obaja brankári. Územnú prevahu mali hráči Krásna, no gólový rébus rozlúštil Michal Palarec. Prvým gólom série poslal svojich do vedenia, keď zúžitkoval prihrávku Lukáša Kubalu. Obraz hry v druhej časti sa veľmi nezmenil. Krásno si vytváralo tlak, ale jeho strelcom vlhol pušný prach. To sa opäť prihlásil o slovo Michal Palarec. Peknú kombinačnú akciu zakončil jeho spoluhráč Juraj Belica - 2:0. Do tretej tretiny išlo Krásno s jasným zámerom - vyrovnať! Jaro Pagáč, najaktívnejší hráč svojho mužstva, nenašiel recept na Tomáša Jopeka. Celá hra Krásna pripomínala príliv morských vĺn, ktoré sa trieštili o skaly Podzávozskej obrany či jej brankára. Pred záverom zápasu posilnilo Krásno útok a povolalo šiesteho hráča do hry. Požadovaný tlak však nezískali. K loptičke sa dostal Marek Mudrík, prihral Ivanovi Dirgasovi a ten poistil víťazstvo strelou do prázdnej brány. Ani to nebolo posledné slovo Podzávozu. Michal Palarec, hladný po góloch, opäť po spolupráci s Lukášom Kubalom skóroval a stanovil konečný výsledok na 4:0.

Góly: Michal Palarec (Lukáš Kubala), Juraj Belica (Michal Palarec), Ivan Dirgas (Marek Mudrík), Michal Palarec (Lukáš Kubala). Stav série: 1:0.
Strely: 29/33
Brankári: Dušan Jarabica (86.20 %) - Tomáš Jopek (100 %)
Hráči zápasu: Michal Palarec (Podzávoz) - Jaroslav Pagáč (Krásno)
Podzávoz: Jopek - Urbaník, Buška, Šmiček, Belica, Palarec, Kubala, Dirgas, Herman, Mudrík, Baculák, Čech, Kučák, Mart. Mravec.
Krásno: Jarabica - Magát, Miko, M. Jakubec, Ľ. Jakubec, Balák, Ševčík, Pagáč, Podolák, Čimbora, Krkoška, J. Jakubec, Snoha, Kordek.

Nedeľa 24. 6. 2012

Caribic Okružná - Khk Suché dresy

Krásno Sparrows - Hbc Podzávoz 3:7 (2:2, 1:3, 0:2),
Krásno išlo do vedenia už v tretej minúte. Nový muž na striedačke, Miroslav Miko, parádne trafil. Pred ním ešte zazvonila tyčka na Jopekovej svätyni. Podzávoz sa „otrepal“ skoro, keď Juraj Belica zariadil vyrovnanie. Asistoval mu Michal Palarec. Tí istí hráči si o minútu vymenili pozíciu a poslali svoj tím do vedenia. Zaskočené Krásno chvíľu tápalo po dychu. Ešte v prvej tretine dokázalo vyrovnať z hokejky Antona Baláka. Vyrovnaný stav netrval dlho. Tri sekundy z presilovej hry stačili na to, aby Ivan Dirgas parádne vymietol šibenicu Jarabicovej brány - 2:3. Podzávoz sa potom dostal do trojgólového „trháku“. Michal Palarec najprv namazal Lukášovi Kubalovi a o minútu na to aj Jurajovi Belicovi, keď si druhú asistenciu pripísal Marek Mudrík. Za Krásno korigoval Erik Magát peknou strelou k tyči. Domáci chceli znížiť a vyrovnať, no góly padali už len do ich brány. Najprv Belica a po ňom aj Šmiček korunovali svoj dobrý výkon. Podzávoz sa ujal vedenia v sérii 2:0. Nič však nemá isté a tak ho čaká ešte ťažká skúška ohňom. Krásno Sparrows musí vyhrať v nasledujúcom zápase, inak si zahrá „len“ o tretie miesto..

Góly: Miroslav Miko (Michal Krkoška), Anton Balák, Erik Magát (Martin Snoha) - Juraj Belica (Michal Palarec), Michal Palarec (Juraj Belica), Ivan Dirgas (Tomáš Urbaník), Lukáš Kubala (Michal Palarec), Juraj Belica (Michal Palarec, Marek Mudrík), Juraj Belica (Jozef Baculák), Igor Šmiček (Martin Mravec). Stav série 0:2.
Strely: 27/29
Brankári: Dušan Jarabica (75,86 %) - Tomáš Jopek (88,88 %)
Hráči zápasu: Miroslav Miko (Krásno) - Juraj Belica (Podzávoz)
Krásno: Jarabica - Magát, Fojtík, Ševčík, Balák, Krkoška, Snoha, Podolák, Kanis, Pagáč, Miko.
Podzávoz: Jopek - Urbaník , Belica, Palarec, Kubala, Šmiček, Dirgas, Mudrík, Jaroš, Baculák, Buška, Herman, Čech, Mart. Mravec, Homola.

Khk Suché dresy - Caribic Okružná 5:6 pp (1:1, 2:1, 2:3 - 0:1)
Opatrne sa začal aj druhý semifinálový zápas. Do brány Caribicu prišiel Rudolf Svitek a možno aj tento „ťah“ sa ukázal ako dobrý. Prvá tretina priniesla dva góly, keď najprv dával na 1:0 pre Suché dresy Tomáš Franek a na druhej strane vyrovnal Dano Staškovan - 1:1. Druhá časť hry vyznela lepšie pre Suché dresy, keď sa dvakrát presadil Tomáš Franek a razom bolo 3:1. V tejto časti hry mali „Sucháči“ jasnú prevahu a Caribic len veľmi ťažko hľadal recept na súpera. Ani úvod tretej tretiny Caribicu nevyšiel a Suché dresy gólmi Franeka a Smolku zvýšili už na 5:2. Pri vedení o tri góly ale Caribic „zapol“. Najprv Peter Hluší znížil v presilovke pekným gólom na 3:5. O chvíľu sa podarilo vsietiť gól aj Vladovi Chromčákovi. To už Suché dresy viedli len o jediný gól. V čase 14:37, teda dvadsaťtri sekúnd pred koncom vyrovnal Dano Staškovan na 5:5. A v samom závere riadnej hracej doby ešte Franek oslabil svoje mužstvo dvojminútovým vylúčením. Pri nerozhodnom výsledku sa predlžuje päťminútovým „extra časom“. Kto dá gól, vyhrá. Takmer celé dve minúty sa Suché dresy museli brániť, lebo na trestnej lavici sedel Tomáš Franek. Toto vylúčenie ustáli. Keď sa zdalo, že na rad prídu samostatné nájazdy, krásnou krížnou strelou „z prvej“ Tomáš Kubica zariadil dokonalý obrat a zlatým gólom ukončil stretnutie. Caribic tak vyrovnal v sérii na 1:1. Pochváliť za predvedený výkon ale treba obe mužstvá, keď v horúcom počasí predvádzali naozaj krásne hokejbalové momenty. Stav série 1:1.

Góly: Tomáš Franek (Róbert Drábik), Tomáš Franek (Radim Smolka, Rado Kándrik), Tomáš Franek (Radim Smolka), Tomáš Franek (Radim Smolka), Radim Smolka (Martin Samek) - Daniel Staškovan (Tomáš Kubica), Peter Hluší (Kamil Kubiatko), Peter Hluší (Kamil Kubiatko), Vladimír Chromčák (Daniel Staškovan), Daniel Staškovan (Tomáš Kubica), Tomáš Kubica (Peter Hluší).
Strely: 32/41
Brankári: Lukáš Smolka (85,36 %) - Rudolf Svitek (84,37 %)
Hráči zápasu: Tomáš Franek (Suché dresy) - Daniel Staškovan (Caribic)
Suché dresy: L. Smolka - R. Drábik , S. Drábik, Boháč, Papík, Kandrik, Izák, Lipták, Šmelka, R. Smolka, Franek, Samec.
Caribic: Svitek - T. Rucek , Ujházi, Z. Mravec, S. Chromčák, V. Chromčák, Mundier, Hluší, Staškovan, K. Kubiatko, Kubica.

(FKI, URB), viac info www.hbkcadca.sk


Kategória: ŠPORT TOP | Vytvorené: 28.06.2012