Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Jazzový koncert populárnych kapiel odozvu u Čadčanov nenašiel

Jazzový koncert populárnych kapiel odozvu u Čadčanov nenašiel

Čadca 06.09.2012 - Jazzové kapely, ktoré vystupovali v rámci Čadčianskeho kultúrneho leta si priazeň divákov neužili. Na ich vystúpenie prišlo len zopár nadšencov. Náklady na zabezpečenie koncertu pritom neboli nízke. Za viac ako 2 hodiny zaplatila samospráva 850 eur.

Kapely Sherpa band a Jakub Tököly Trio vystúpili na Matičnom námestí 05. augusta 2012. Podľa vyjadrení radnice malo ísť o jedinečné koncerty populárnych kapiel s pestrou ponukou džezových skladieb a aranžmánov. Tento žáner ale odozvu u Čadčanov nenašiel. Matičné námestie počas celej doby zívalo prázdnotou.

Výber kapiel malo podľa primátora mesta Milana Guru na starosti oddelenia kultúry. „Výber realizovalo Oddelenie školstva, kultúry, mládeže a športu na základe referencií: Bratislavské jazzové dni, weby a hudobné rubriky...).Aj napriek tomu, nenašlo vystúpenie odozvu u Čadčanov.

Otázne je, či v danom prípade nemalo radšej vedenie mesta investovať do overených a divácky úspešných programov, ako zaplatiť za koncert, ktorý mal síce dobré referencie, ale Čadčanov na Matičné námestie nepritiahol.


Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 06.09.2012