Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Vo Vychylovke pripravujú výstavu plodov z Kysúc

Vo Vychylovke pripravujú výstavu plodov z Kysúc

Nová Bystrica 28.09.2012 - Jesenná nedeľa 30. septembra 2012 bude patriť všetkým plodom, ktoré sa urodili v Bystrickej doline. Kysucké múzeum v Čadci v spolupráci so Slovenským zväzom záhradkárov Nová Bystrica a Folklórnou skupinou Dolinka z Novej Bystrice pripravilo v Múzeu kysuckej dediny Nová Bystrica - Vychylovka pre návštevníkov podujatie spojené s výstavou ovocia, zeleniny a rôznych iných plodov, ktoré sa nesie pod názvom Dary zeme. Výstava potrvá po celý deň a návštevníci si ju môžu pozrieť v priestoroch objektu Stanička.

Od 12.00 hod. obohatí pestrosť výstavy svojim účinkovaním Folklórna skupina Dolinka z Novej Bystrica, ktorá dlhé roky pracuje pod vedením pani Mgr. Eleny Jančulovej. Nedeľná svätá omša, nielen pre návštevníkov bude o 13.00 hod v Kaplnke Panny Mária Ružencovej spojená s poďakovaním za úrodu. Ak sa rozhodnete stráviť svoj voľný čas v skanzene, započúvajte sa do kysuckých piesní v podaní Folklórnej skupiny Dolinka a spríjemnite si deň jazdou vláčikom na Historickej lesnej úvraťovej železnici, ktorá prechádza pozdĺž celého skanzenu. Na podujatie Vás srdečne pozýva aj zriaďovateľ Kysuckého múzea v Čadci, Žilinský samosprávny kraj a Slovenský zväz záhradkárov Nová Bystrica.

Jeseň je čas, keď sa dobrí hospodári môžu pochváliť a tešiť z bohatej úrody a zo svojho „záhradkárskeho umenia“. Je to krásna myšlienka a skutočnosť, keď sa nielen záhradkári z obcí dokážu spojiť a podeliť sa o tieto svoje plody so širokou verejnosťou prostredníctvom výstavy ovocia, zeleniny a rôznych iných druhov plodov - „Darov zeme“ .

Darina Hnidková
Kysucké múzeum v Čadci


Vytvorené: 28.09.2012