Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

V Oščadnici havaroval kamión do potoka, unikal z neho olej

V Oščadnici havaroval kamión do potoka, unikal z neho olej

Oščadnica 09.11.2012 - Dňa 07. 11. 2012 o 11:23 hod. boli hasiči z Čadce vyslaní do obce Oščadnica k dopravnej nehode kamióna prevážajúceho drevo. Hasiči po príjazde na miesto udalosti zistili, že kamión sa nachádza v miestnom potoku prevrátený na boku, pričom uniká z neho hydraulický olej. Hasiči tento olej postupne zachytávali do zberných nádob.

Pri nehode bol zranený vodič kamióna. Kvôli prípadnému úniku ropných produktov do vody vytvorili hasiči v potoku dve norné steny. Na miesto udalosti boli povolaní aj hasiči zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline s 2 žeriavmi, nakoľko kamión bolo potrebné z potoka vytiahnuť. Do príchodu žeriavov hasiči z Čadce odstránili pomocou motorovej píly všetky konáre, ktoré zabraňovali dobrému prístupu ku kamiónu.

Po príjazde žeriavov bol náklad z havarovaného kamióna preložený do ďalšieho kamióna a kamión bol postupne vytiahnutý z potoka a postavený na cestu. Pri vyťahovaní kamióna bola potrebná aj asistencia lesného traktora, ktorý kamión pridržiaval. Následne hasiči zbalili norné steny a ostatné náradie a vrátili sa späť na hasičskú stanicu.

Zdroj: HaZZ


Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 09.11.2012