Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Ďalšia dopravná nehoda kamiónov v Povine zablokovala dopravu

Ďalšia dopravná nehoda kamiónov v Povine zablokovala dopravu

Kysucké Nové Mesto - Povina 05.02.2013 - V pondelok 4. februára o 08.00 hod. došlo na ceste I/11 v katastri obce Povina v okrese Kysucké Nové Mesto k dopravnej nehode.
32 ročný vodič riadil nákladné motorové vozidlo Mercedes s návesom Schmitz v smere z Čadce do Žilinu. Neprispôsobil svoje správanie a spôsob jazdy stavu a povahe vozovky, s jazdnou súpravou dostal šmyk a havaroval mimo cestu vľavo. V tom čase, v opačnom smere, riadil nákladné motorové vozidlo Scania s návesom Berger, 51 ročný vodič.

Keď zbadal v bočnom šmyku pohybujúcu sa oproti jazdiacu súpravu, v snahe vyhnúť sa zrážke, strhol riadenie vozidla vľavo a zišiel mimo cestu. K zrážke vozidiel nedošlo. Alkohol u vodičov dychovou skúškou zistený nebol. Pri dopravnej nehode nedošlo k zraneniu osôb. Na vozidlách vznikla celkom predbežná škoda vo výške 3.500 eur.
Vodičovi vozidla Mercedes bola za priestupok proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky v blokovom konaní uložená pokuta vo výške 200 eur.

Na tomto úseku došlo minulý týždeň k vážnej dopravnej nehode, ktorá taktiež ochromila dopravu na Kysuciach. Ide o dopravne veľmi vyťažený úsek a hlavnú dopravnú tepnu smerujúcu do Poľskej a Českej republiky. Prednedávnom zachránila duchaprítomnosť život vodičovi, ktorému sa do cesty v obci Povina postavil kamión v snahe vyhnúť sa kolízii s vozidlami brzdiacimi pred ním.

Ilustračné foto: polícia

Prispejme k väčšej bezpečnosti na našich cestách aj počas zimného obdobia

V súvislosti so zimným počasím - sneh, mrznúci dážď, poľadovica, je veľmi dôležité, aby sme sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, prispôsobili jazdu situácii v cestnej premávke (znížiť rýchlosť jazdy a zväčšiť vzdialenosť medzi vozidlami), poveternostným podmienkam a svojím schopnostiam.
Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách aj počas zimného obdobia.

Súvisiaci článok:

Zrážka kamiónov v Povine paralyzovala na niekoľko hodín dopravu na Kysuciach + foto


Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 05.02.2013