Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Pozvánka na nedeľu plnú tradícií v kaštieli Radoľa + koncert Tomáša Bezdedu

Pozvánka na nedeľu plnú tradícií v kaštieli Radoľa + koncert Tomáša Bezdedu

Radoľa 08.07.2013 - Žilinský samosprávny kraj, Kysucké múzeum v Čadci a obec Radoľa Vás srdečne pozývajú dňa 14. júla 2013 na Kultúrne leto v Kaštieli Radoľa na podujatie Nedeľa tradícií, ktoré finančne podporilo Ministerstvo kultúry SR. Pre deti i dospelých sú pripravené tvorivé dielne tradičných ľudových remesiel, na ktorých bude možné vyskúšať si tkanie, plstenie vlny, zdobenie medovníčkov, drôtovanie prezentované členkami žilinskej Živeny a svoje remeslo predvedie i rezbár, keramikár a remenár. Kováčske remeslo budú prezentovať šikovní mladí kováči zo Strednej odbornej školy strojníckej v Kysuckom Novom Meste, ktorí svoj talent a zručnosť predstavia aj koncom roka na pripravovanej výstave v kaštieli Radoľa.

Program sa začne slávnostnou svätou omšou o 13.30 hod. na nádvorí kaštieľa. O 15.00 hod. zahrá Divadlo na hojdačke rozprávku Žabí kráľ a nedeľné letné popoludnie spríjemní o 16.00 hod. aj koncert populárneho speváka Tomáša Bezdedu s kapelou. Nebude chýbať občerstvenie, pečenie oblátok a maľovanie na tvár.
Vstup na program na nádvorí kaštieľa je zdarma. Tešíme sa na chvíle strávené s Vami a želáme Vám pekný kultúrny zážitok.


Vytvorené: 08.07.2013