Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Kysucké rozprávkové kráľovstvo má nového kráľa čitateľov

Kysucké rozprávkové kráľovstvo má nového kráľa čitateľov

Čadca 26. september 2013 - V stredu 25. septembra vyhlásila a následne korunovala Kysucká knižnica v Čadci novú Kráľovnú čítaného slova pre rok 2013, Patríciu Larišovú zo Základnej školy M.R.Štefánika. Tá má totiž na konte úctyhodných 146 prečítaných kníh! Detské oddelenie Kysuckej knižnice v Čadci žije pod vedením knihovníčok vlastným Rozprávkovým kráľovstvom.

Každý rok sa koná nová voľba kráľa, ktorá motivuje malých členov knižnice k čítaniu kníh. Na trón môže zasadnúť jedine milovník čítaného slova, ktorý vedie v počte prečítaných kníh. Okrem koruny a trónu je čitateľ poctený pobytom hosťujúceho Kráľovstva na území Slovenka, kde sa stretnú králi a kráľovné z ostatných zúčastnených miest Slovenska. Pripravená je pre nich zábava, popri ktorej poznávajú nové miesta našej krajiny. „Dúfame, že sa nám podarí v blízkej budúcnosti uskutočniť stretnutie detských panovníkov z celého Slovenska u nás, aby sme im mohli predstaviť nielen našu knižnicu, ale aj krásy nášho regiónu“, prezrádza knihovníčka detského oddelenia.

Streda uplynulého týždňa bola výnimočná pre desať vybraných detí, ktoré sa zaradili medzi najlepších čitateľov Kysuckej knižnice. Kráľovský plášť, žezlo a koruna bola udelená Patrícii Lašovej. Jej nasledovníčkami sa stali Simona Benková s počtom 114 prečítaných kníh a 68 kníh si na svoje konto pripísala Agáta Kavaliérová. Pamätnú korunovaciu listinu si so sebou odniesli Matej Sloviak, Tamara Kaličáková, Nina Zajacová, Alžbeta Kačurová, Michaela Muchová, Jakub Stráňava a Terézia Strýčková.
Všetkým oceneným srdečne gratulujeme a veríme, že si už „brúsia zúbky“ na členstvo Rozprávkového kráľovstva noví návštevníci, uvádza tlačové vyhlásenie Kysuckej knižnice v Čadci. (foto: JK, kniznica-cadca.sk)


Vytvorené: 30.09.2013