Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Nočný požiar drevenice na Makove si vyžiadal dva ľudské životy

Nočný požiar drevenice na Makove si vyžiadal dva ľudské životy

Makov 19.10.2013 - Dňa 18.10.2013 došlo podľa informácií jednotky MHZ Turzovka k rozsiahlemu požiaru drevenice v obci Makov v chatovej oblasti v ťažko dostupnom teréne. Jednotka MHZ Turzovka bola k tomuto požiaru povolaná o 22:44 hod. pričom na mieste už zasahovali profesionálne jednotky z OR HaZZ Čadca a z hasičskej stanice Turzovka a Čadca. K nim sa pripojili aj dobrovoľné jednotky z MHZ Turzovka, OHZ Makov, OHZ Vysoká nad Kysucou a OHZ Korňa.

Prihasení požiaru pomáhali aj príslušníci záchrannej brigády HaZZ Žilina. Zásah záchranných jednotiek komplikoval veľmi zlý terén, ktorý spôsobil nedostupnosť pre hasičskú techniku. Bilancia požiaru je tragická. Požiar si vyžiadal dve ľudské obete, malo by sa jednať o muža a ženu. Zásah hasičských a záchranných jednotiek bol ukončený v skorých hodinách dnes o 4 hodine ráno. Príčinu požiaru a zisťujeme.

TASR: Pri požiari drevenice v časti Kršlisko zomreli dvaja ľudia

Makov 19. októbra (TASR) - Pri požiari drevenice a priľahlej hospodárskej budovy v obci Makov, časť Kršlisko, v okrese Čadca zomreli v piatok (18. 10.) v noci dvaja ľudia. S požiarom bojovalo 34 hasičov. Informoval o tom riaditeľ Okresného riaditeľstva (OR) Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Čadci Stanislav Zdařil.

Požiar drevenice podľa jeho slov nahlásili na operačné stredisko v Čadci o 21.50 hodine, na mieste zasahovali najskôr profesionálni hasiči z Turzovky a Čadce. Následne operačný dôstojník požiadal o pomoc aj dobrovoľných hasičov z Makova, neskôr k požiaru vyslali aj hasičov zo Záchrannej brigády v Žiline rovnako ako dobrovoľných hasičov z Turzovky, Vysokej nad Kysucou a Korne.

„Hasiči po príjazde na miesto udalosti zistili, že ide o požiar drevenice a priľahlej hospodárskej budovy. V čase príchodu hasičských jednotiek už bol požiar v štádiu plného rozvoja a zasiahol celý objekt drevenice. V nej boli v čase vzniku požiaru tri osoby, jednej sa podarilo uniknúť cez okno. Ďalšie dve osoby boli pri požiari usmrtené,“ uviedol Zdařil.

Ako dodal, hasenie požiaru bolo náročné, zasiahnutá drevenica bola v ťažko dostupnom a podmáčanom teréne. Pre silné zadymenie museli hasiči zasahovať v dýchacích prístrojoch. Pri manévrovaní hasičskej techniky v silne podmáčanom teréne pomáhal aj lesný traktor. Požiar sa hasičom podarilo uhasiť pred piatou hodinou ráno. Príčinu jeho vzniku vyšetrujú.


Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 19.10.2013