Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Muž vykrádal rekreačné chatky na Kysuciach

Klokočov 01.06.2014 - V rukách policajtov z Obvodného oddelenia PZ v Turzovke skončil 48 ročný muž z Klokočova, ktorý vykrádal rekreačné chatky v okolí, dokonca aj v Českej republike. Do jednej z rekreačných chatiek v obci Klokočov - Kornica, časť zv. Na Jamkách sa muž od septembra 2013 do mája 2014 vlámal celkom trikrát. Cez rozbitú sklenenú výplň sa dostal do chatky, z ktorej majiteľovi odcudzil rôzne veci, ako sekery, oblečenie a potraviny. Niekedy neodcudzil nič, len v chatke prenocoval.

Majiteľovi (občanovi ČR) poškodením chatky spôsobil škodu vo výške cca 130,- €, odcudzením vecí škodu odhadnutú na cca 265,-€. Začiatkom februára t. r. sa muž vlámal aj do rodinného domu v obci Klokočov, časť Klin. Rozbil sklenenú výplň pivničného okna a vošiel do domu. Z pivnice odcudzil búracie kladivo, veľkú rozbrusovačku. Majiteľovi spôsobil škodu vo výške asi 300,-€.

Ďalej polícia zistila, že 48 ročný muž sa v januári 2013 vlámal do rekreačnej chalupy v obci Bílá, okres Frýdek-Místek v Českej republike. Aby sa dostal do chalupy vypáčil vchodové dvere, vyrazil časť kovovej mreže a vošiel dovnútra. Z chalupy odcudzil pracovné náradie, elektroniku a iné veci v celkovej hodnote asi 2.000,-€. Na zariadení spôsobil majiteľovi škodu vo výške asi 155,-€. 48 ročného muža poverený príslušník PZ obvinil z prečinu krádeže v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody. V prípade preukázania viny hrozí obvinenému mužovi trest odňatia slobody až na dva roky. Poverený príslušník PZ podal podnet na návrh na vzatie obvineného do vyšetrovacej väzby, ifnormovala krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.


Vytvorené: 01.06.2014