Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Cenu pre najlepšieho reprezentačného strelca prevzal Šatanov otec

Cenu pre najlepšieho reprezentačného strelca prevzal Šatanov otec

Turzovka 20.08.2014 (TASR) - Kniha slovenských rekordov a mesto Turzovka dnes udelili najlepšiemu strelcovi slovenskej hokejovej reprezentácie Miroslavovi Šatanovi za 86 strelených gólov cenu pre rekordmana športovca.

Slovenský reprezentant s číslom 18, za ktorého prevzali v kysuckej Turzovke cenu jeho rodičia Emil a Margita Šatanovci, pozdravil Turzovčanov prostredníctvom telefonického rozhovoru. "Som nesmierne rád, že som dostal takéto ocenenie. Som hrdý na to, že som reprezentoval Slovensko v hokeji. Snažil som sa čo najlepšie a výsledkom toho je aj tento počet strelených gólov za slovenskú reprezentáciu," sprostredkoval vyjadrenie M. Šatana Igor Svítok z Knihy slovenských rekordov.

Hodnotný športový výkon podľa neho ocenili prvýkrát v histórii. "Miroslav Šatan je hokejista, ktorý počas kariéry strelil najviac gólov v reprezentácii. Prekonal rekord pána Golonku, ktorý bol realizovaný v čase, keď ešte Kniha slovenských rekordov nefungovala. No a Turzovka sa od dnešného dňa stáva miestom, kde budeme vyhľadávať takýchto športovcov, oceníme ich, preberú si certifikát a krásny pohár, aby mali spomienku na Turzovku," spresnil Svítok.

Najlepší reprezentačný strelec slovenských hokejistov bol podľa jeho otca Emila všestranný športový talent a ešte v 15 rokoch ho lanárili do ligového dorastu hrať futbal. "My sme s nimi cez leto hrávali nenásilne futbal. Nie s tretími, štvrtými triedami, ale s tými vyššími. Lebo sme sa s nimi chceli porovnávať. A vtedy videli, že má aj futbalový talent," zaspomínal si Emil Šatan.


Kategória: ŠPORT TOP | Vytvorené: 20.08.2014