Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Policajti taktickým a rýchlym zákrokom zachránili muža, ktorý chcel skočiť z mosta

Policajti taktickým a rýchlym zákrokom zachránili muža, ktorý chcel skočiť z mosta

Policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru Čadca zachránili ľudský život. Operátor linky 112 oznámil, v sobotu 27. septembra krátko po 21.00 hodine, na operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, že v obci Skalité, časť Ústredie (okres Čadca) stojí na moste ponad železničnú trať neznámy muž a je podozrenie, že chce zoskočiť na koľaje.

Okamžite bola na miesto vyslaná policajná hliadka z Obvodného oddelenia Policajného zboru Čadca. Policajti po taktickom príchode na miesto, vypli aj svetlá na motorovom vozidle, zbadali na neosvetlenom moste pre peších vo výške asi 15 metrov nad koľajiskom neznámeho muža, ktorý preliezal zábradlie. Ihneď rozvážne vybehli po schodoch na most, pričom muž už stál za zábradlím. Jednou rukou sa ho držal a v druhej ruke držal mobilný telefón.

Policajti sa k nemu opatrne priblížili. V tom sa však muž pustil aj druhou rukou a chcel zoskočiť pomedzi trolejové vedenie na železničnú trať. Policajti rýchlo zareagovali a v poslednej chvíli ho zachytili, vytiahli ho na most a zabránili mu v zoskoku na železničnú trať. S mužom komunikovali a následne ho odovzdali zdravotníkom.

Policajti svojím profesionálnym a taktickým konaním naplnili poslanie polície „POMÁHAŤ A CHRÁNIŤ“ a zachránili život 47 ročnému mužovi z okresu Čadca.


Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 28.09.2014