Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Hasiči, policajti a záchranári spojili sily a zachránili tri ľudské životy

Hasiči, policajti a záchranári spojili sily a zachránili tri ľudské životy

Turzovka 20.01.2015 - Policajná hliadka z Obvodného oddelenia Policajného zboru Turzovka bola v pondelok 19. januára pred ôsmou hodinou večer vyslaná do Turzovky k rodinnému domu. Na mieste sa nachádzali pracovníci rýchle zdravotnej pomoci, ktorí boli privolaní k odpadnutému dievčaťu, ale nemohli sa dostať do domu.

Policajti okamžite vyrazili na miesto, kde boli do dvoch minút. Cez sklo na dverách zbadali vo vnútri na zemi ležať chlapca, ktorý bol ešte pri vedomí. Následne sa násilím pokúšali dostať do domu cez okná aj dvere, ale nakoľko sa im to nepodarilo ihneď privolali hasičov. Tí prišli na miesto a za pomoci páčidla a búracej sekery vylomili dvere. Po vstupe do domu bolo zistené, že v dome sa okrem chlapca nachádzajú aj ďalšie dve osoby, ktoré boli v bezvedomí. Policajti spoločne s hasičmi a záchranármi vyniesli všetky tri osoby z domu a začali s oživovaním. Na miesto boli privolaní ďalší záchranári, ktorí osoby prevzali a previezli do nemocnice.

Policajti svojím konaním naplnili poslanie polície „POMÁHAŤ A CHRÁNIŤ“ a spoločne so záchrannými zložkami zachránili 34 ročnú ženu a jej dve deti vo veku osem a 14 rokov.

V súvislosti s touto udalosťou vykonávame preverovanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia, uviedol krajský policajný hovorca Radko Moravčík.


Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 20.01.2015