Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Policajti pomohli zachrániť mužovi život, chcel skočiť z mosta

Policajti pomohli zachrániť mužovi život, chcel skočiť z mosta

Podvysoká 23.09.2015 - V utorok 22. septembra pred deviatou hodinou večer bola policajná hliadka z Obvodného oddelenia Policajného zboru Turzovka vyslaná operačným strediskom Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline na preverenie oznámenia do obce Podvysoká, okres Čadca. Na moste mal byť muž, ktorý chce z neho skočiť.

Po príchode na miesto policajti na moste cez rieku Kysuca spozorovali muža, ktorý sedel na zábradlí mosta. Nohy mal spustené z vonkajšej strany zábradlia a telefonoval. Následne sa na miesto dostavili pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci. Policajná hliadka s mužom komunikovala a upútavala jeho pozornosť. Muž hovoril, že skočí z mosta ak sa k nemu niekto priblíži. Policajti naďalej s ním takticky komunikovali. Toho využil jeden zo zdravotníkov a zozadu chytil muža za ramená. Policajti okamžite priskočili a spoločne muža vytiahli spoza zábradlia mosta. Muža prevzali záchranári a previezli ho do nemocnice za policajnej asistencie.

Policajti svojím taktickým zásahom naplnili poslanie polície „POMÁHAŤ A CHRÁNIŤ“ a spoločne so záchranárom pomohli zachrániť život 39 ročnému mužovi (z Kysuckého Nového Mesta), informoval krajský policajný hovorca Radko Moravčík.


Vytvorené: 23.09.2015