Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Žilinský kraj ocenil 40 sociálnych a zdravotníckych pracovníkov

Žilinský kraj ocenil 40 sociálnych a zdravotníckych pracovníkov

Zilina 28.10.2015 - Žilinský samosprávny kraj dnes ocenil 40 zamestnancov sociálnych a zdravotníckych zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK. „Už šiesty rok oceňujeme prácu sociálnych pracovníkov a po druhýkrát sme udelili túto cenu aj našim zdravotníkom. Práca, ktorú naši zamestnanci vykonávajú v zariadeniach sociálnych služieb, nemocniciach či poliklinike si vyžaduje ľudí s veľkým odhodlaním, trpezlivosťou a láskavosťou. Práve takým sme dnes odovzdali ocenenie, ktoré si za roky ich nezištnej práce zaslúžia,“ uviedol po skončení slávnostného oceňovania žilinský župan Juraj Blanár. Podľa jeho slov do dnešného dňa ocenil Žilinský samosprávny kraj už 173 pracovníkov, ktorí sa zaslúžili o rozvoj zdravotníctva či sociálnych vecí v kraji.

Ako zdôraznila riaditeľka odboru sociálnych vecí ŽSK Marta Pauková, Žilinská župa ako zriaďovateľ 26 sociálnych zariadení patrí medzi najväčších poskytovateľov sociálnych služieb na Slovensku. „Dotovanie tejto oblasti je jednou z priorít ŽSK. Každoročne vyčleníme v rozpočte najväčšiu časť práve pre sociálnu oblasť. Tento rok sme v tretej rozpočtovej úprave podporili rekonštrukcie našich zariadení, na ktorých obnovu putovalo viac ako 73-tisíc eur,“ doplnil J. Blanár.

Z jeho rúk si dnes ocenenie za svoju dlhoročnú prácu prevzalo 26 sociálnych zamestnancov. Slávnostné poďakovanie získalo taktiež i 14 zdravotníckych pracovníkov zo štyroch krajských nemocníc - Kysuckej nemocnice v Čadci, Liptovskej nemocnice v Liptovskom Mikuláši, Hornooravskej nemocnice v Trstenej a Dolnooravskej nemocnice v Dolnom Kubíne a Oravskej polikliniky v Námestove. „Naše župné nemocnice a poliklinika poskytujú zdravotnú starostlivosť pre obyvateľov Žilinského kraja a ich pracovníci každodenne pomáhajú, radia a žijú so svojimi pacientmi. Toto ocenenie je len malým poďakovaním, ktoré im môžeme za ich náročnú prácu udeliť,“ podotkla riaditeľka odboru zdravotníctva ŽSK Anna Majbíková.

Zoznam ocenených pracovníkov podľa regiónov Žilinského kraja v regióne Kysuce :
  • Tatiana Čmolíková, ZpS a DSS Kysucké Nové Mesto
  • Monika Hermanová, ZpS a DSS PARK, Čadca
  • Božena Janáková, DSS a ZpS Horelica
  • Mária Šupolová, CSS Fantázia, Kysucké Nové Mesto
  • Renáta Urbánková, ZpS a DSS Čadca – Žarec
  • Ľubica Vojtušová, DSS a ŠZ Slniečko, Oščadnica
  • Dana Jurášková, Kysucká nemocnica s poliklinikou v Čadci
  • Katarína Pecárová, Kysucká nemocnica s poliklinikou v Čadci
  • Juraj Salus, Kysucká nemocnica s poliklinikou v Čadci

foto: zask.sk


Vytvorené: 28.10.2015