Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Slimák Maťo a škriatok Klinček - výstava kreslených obrázkov v Kysuckej knižnici v Čadci

Slimák Maťo a škriatok Klinček - výstava kreslených obrázkov v Kysuckej knižnici v Čadci

Čadca 5. január 2016 - Viete ako sa spoznali slimák Maťo a škriatok Klinček? Odpoveď na túto otázku sa dozvedeli deti po vzhliadnutí prvého príbehu rozprávkovej série s názvom „Slimák Maťo a škriatok Klinček“, v rozprávkovej miestnosti Kysuckej knižnice v Čadci. A práve touto rozprávkou bol predstavený jej tvorca a autor aktuálnej výstavy Jaroslav Cita, ktorá zdobí interiér knižnice.

Kysucká knižnica v Čadci, ktorej zriaďovateľom je Žilinský samosprávny kraj pripravila podujatie, na ktorom sa stretli žiaci školského klubu Rázusova a Jaroslav Macek, kurátor výstavy Jaroslava Citu. Deti mali jedinečnú príležitosť vidieť na vlastné oči filmové ukážky, ktoré boli použité v spomínanom večerníčku, ako aj rozkreslené filmové sekvencie, filmové triky, originálne ilustrácie, ručne robené leporelá a knižky. Jaroslav Macek priblížil deťom prácu výtvarníka a priniesol i krátky filmový dokument z tvorivého ateliéru ilustrátora. Po pútavom rozprávaní pán Macek spolu s deťmi slávnostne otvorili výstavu. Keďže autora a jeho rozprávky poznajú deti, rodičia i starí rodičia.

Kysucká knižnica v Čadci srdečne pozýva všetkých milovníkov výtvarného a ilustračného umenia na výstavu kreslených obrázkov. Pre najmenších čitateľov a návštevníkov knižnice sú pripravené tvorivé dielne. Výstavu si môžete v knižnici pozrieť do 31. januára 2016.

foto:  Kysucká knižnica v Čadci


Fotogaléria k článku :

kysucka-kniznica-ts1-2016-3.jpg
kysucka-kniznica-ts1-2016-2.jpg
kysucka-kniznica-ts1-2016-1.jpg
Vytvorené: 05.01.2016