Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Video: Pred Makovom vyhasli dva ľudské životy pri zrážke kamióna s osobným autom

Video: Pred Makovom vyhasli dva ľudské životy pri zrážke kamióna s osobným autom

Makov 11.01.2016 - K tragickej dopravnej nehode došlo vo štvrtok 7. januára 2016 vo večerných hodinách na ceste I/10 v katastri obce Kolárovice. 36 ročný vodič viedol motorové vozidlo Citroen C3 Picasso s českými evidenčnými číslami v smere od Bytče na Makov. Pri prejazde miernej pravotočivej zákruty predchádzal pred ním jazdiace nákladné vozidlo, pričom vodič Citroenu neprispôsobil rýchlosť jazdy svojím schopnostiam, vlastnostiam vozidla, poveternostným podmienkam, stavu a povahu vozovky a iným okolnostiam a po zaradení do svojho jazdného pruhu dostal šmyk, následkom čoho prešiel do protismeru, kde došlo k zrážke oproti jazdiacim nákladným autom.

44 ročný vodič nákladnej súpravy, ktorý išiel v smere od Makova na Bytču už zrážke s osobným autom nedokázal zabrániť. Pri dopravnej nehode vyhasol život 36 ročného vodiča Citroenu a jeho 33 ročnej spolujazdkyne, obidvaja občania Českej republiky. Hmotná škoda je odhadnutá na cca 25.000,-€. Alkohol u vodiča nákladného auta polícia nezistila. U vodiča Citroenu bude vykonaná súdna pitva. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Žiline začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Okolnosti dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania a znaleckého skúmania, uviedla krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Polícia opakovane vyzýva vodičov

Polícia vyzýva vodičov, aby prispôsobili jazdu stavu a povahe vozovky. Na väčšine územia Slovenska je na cestách sneží, na vozovke sa preto môže tvoriť ľad a dochádza ku kolíznym situáciám. Vodiči musia byť dnes na cestách na celom Slovensku mimoriadne opatrní. Pre zlé poveternostné podmienky sa tvoria snehové záveje, miestami je znížená viditeľnosť. Polícia opakovane vyzýva vodičov k mimoriadnej opatrnosti. Apelujeme na vodičov, aby v dôsledku zníženej viditeľnosti používali stretávacie svetlá, prípadne hmlové svetlá, denné svietenie je nedostatočné.

Na cestách je naďalej maximálny počet policajtov, ktorí riadia premávku a pomáhajú vodičom. Opätovne upozorňujeme vodičov, aby vplyv počasia nepodceňovali a v dostatočnej miere sa pripravili aj na nepredvídateľné situácie. Najmä, aby vo zvýšenej miere sledovali situáciu v cestnej premávke, prispôsobili rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky. Predísť nehodám v takýchto podmienkach možno najmä použitím zimných pneumatík (ktoré by už mali byť samozrejmosťou), ale aj znížením rýchlosti a zvýšením vzdialenosti medzi vozidlami. Taktiež je potrebné sa plne venovať vedeniu vozidla a sledovať situáciu v cestnej premávke.

Foto a video: KRPZ Žilina


Fotogaléria k článku :

dopravna-nehoda-makov-kolarovice-2016-11.jpg
dopravna-nehoda-makov-kolarovice-2016-10.jpg
dopravna-nehoda-makov-kolarovice-2016-9.jpg
dopravna-nehoda-makov-kolarovice-2016-8.jpg
dopravna-nehoda-makov-kolarovice-2016-7.jpg
dopravna-nehoda-makov-kolarovice-2016-6.jpg
dopravna-nehoda-makov-kolarovice-2016-5.jpg
dopravna-nehoda-makov-kolarovice-2016-4.jpg
dopravna-nehoda-makov-kolarovice-2016-3.jpg
dopravna-nehoda-makov-kolarovice-2016-2.jpg
dopravna-nehoda-makov-kolarovice-2016-1.jpg
Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 11.01.2016