Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Žilinský kraj podporí začínajúce podnikateľky aj v roku 2016

Žilinský kraj podporí začínajúce podnikateľky aj v roku 2016

Žilina 18. januára (TASR) - Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) podporí v spolupráci s Klubom podnikateliek Žiliny začínajúce ženy v podnikaní aj v roku 2016. TASR o tom informovala hovorkyňa ŽSK Lenka Záteková. "Po minuloročných úspešných akadémiách, ktoré sa uskutočnili v regiónoch Kysuce, horné Považie, Turiec, Orava a Liptov, sme spustili registráciu do Akadémie pre začínajúce podnikateľky 2016. Prvé stretnutie bude v Žiline už 16. februára a podľa záujmu zorganizujeme aj ďalšie akadémie v Čadci, Martine, Dolnom Kubíne a Ružomberku," informovala ambasádorka Európskej siete ambasádoriek podnikania žien Zlatica Mária Stubbs, ktorá je garantkou a iniciátorkou akadémií.

Predseda ŽSK Juraj Blanár doplnil, že samosprávny kraj má veľký záujem na ďalšom rozvíjaní tejto oblasti. "Je dôležité, aby sme podporili v podnikaní aj ženy, ktoré často ešte ani dnes nie sú dostatočne uznávané a docenené na manažérskych a vedúcich pozíciách. V rámci akadémií si môžu účastníčky nielen rozširovať svoje vedomosti a vymieňať praktické skúsenosti, ale zároveň i nájsť nové kontakty a ďalšie podnikateľky, s ktorými by mohli spolupracovať. Minulý rok sme spoločne s ambasádorkou podpísali memorandum o spolupráci a začali tak jedinečný projekt na území nášho kraja. Verím, že na akadémiách sa tento rok zúčastní čo najviac talentovaných podnikateliek," zdôraznil Blanár.

Akadémie sú určené pre ženy, ktoré chcú začať, alebo už začali s podnikaním a majú jasnú víziu. V Žiline budú podľa Z. M. Stubbs stretnutia od 16. 2. do 11. 4. 2016 každý týždeň, vždy v pondelok popoludní o 17. hodine."Počas ôsmich dvojhodinových stretnutí absolvujú účastníčky lekcie formou akčného učenia, intenzívnych workshopov, výmeny praktických informácií a reálneho biznis networkingu. Sumu, ktorá sa vyzbiera prostredníctvom registračného poplatku vo výške 45 eur, venujú jednej zo začínajúcich podnikateliek Žilinského kraja pre podporu a ďalšie vzdelávanie. V minulom roku putovali vyzbierané peniaze na podporu účastníčky akadémie z Martina," dodala hovorkyňa ŽSK.


Vytvorené: 18.01.2016