Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Výstava karikatúr Engelberta Kὄniga v Kysuckej knižnici v Čadci

Výstava karikatúr Engelberta Kὄniga v Kysuckej knižnici v Čadci

Čadca 26. január 2016 - V stredu 2. februára 2016 o 14.00 hod., bude v Kysuckej knižnici v Čadci slávnostne otvorená výstava karikatúr Engelberta Kὄniga, nositeľa Ceny mesta Čadca za významný prínos v oblasti kultúrneho a spoločenského života mesta.

Engelbert Kὄnig, absolvent Janáčkovej hudobnej akadémie v Brne a rodák z Moravy začal pôsobiť na Kysuciach od roku 1971 ako učiteľ v Základnej umeleckej škole v Čadci. Popri práci učiteľa sa venoval svojej druhej záľube, a to kresbe a maľbe, osobitne kreslenému humoru. Práve karikatúrami sa predstavil na súťažiach kresleného humoru v talianskom Palma D´Oro a nimi prispieval i do Nemeckých periodík Sὔddeutsche Zeitung a Quick, či do českého satirického časopisu Dikobraz. Pre filmové štúdio Gottwaldov vytvoril scenár animovaného filmu Netopier Benjamín. Svoje výtvarné práce autor vystavoval i na Kysuciach v rámci výstav amatérskych výtvarníkov v Kysuckej galérii, v Kysuckom múzeu a Kysuckej knižnici v Čadci.

Zúčastňoval sa i súťaží krajského charakteru. Kysucká knižnica v Čadci pozýva všetkých priaznivcov výtvarného umenia na vernisáž výstavy karikatúr, ktoré sú výsledkom jeho tvorivého snaženia posledných pätnástich rokov života. Výstava Engelberta Kὄniga bude sprístupnená 2. februára a potrvá do 23. februára 2016. Foto: Kysucká knižnica v Čadci


Vytvorené: 28.01.2016