Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Vyšetrovateľ ukončil vyšetrovanie v kauze predaja budovy bývalej colnice v obci Svrčinovec

Vyšetrovateľ ukončil vyšetrovanie v kauze predaja budovy bývalej colnice v obci Svrčinovec

Čadca 20.01.2017 - V týchto dňoch vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva PZ v Žiline ukončil vyšetrovanie kauzy predaja budovy bývalej colnice v obci Svrčinovec, okres Čadca. Spisový materiál s návrhom na podanie obžaloby na 42 ročného Juraja S., ktorý čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku v štádiu prípravy v súbehu s prečinom falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a úradnej značky, predložil vyšetrovateľ dozorujúcemu prokurátorovi.

Podľa obvinenia mal obvinený počas výkonu verejnej funkcie od 1. januára 2007 do 10. decembra 2014, spísať notársku zápisnicu na základe ktorej obec Svrčinovec v postavení dlžníka uznala svoj dlh voči súkromnej spoločnosti so sídlom v Cyperskej republike vo výške 200.000,-€, pričom došlo k postúpeniu tejto pohľadávky súkromnej spoločnosti so sídlom v Ostrave.

Zároveň mal spísať notársku zápisnicu, na základe ktorej obec Svrčinovec v postavení dlžníka uznala svoj dlh voči súkromnej spoločnosti so sídlom v Brne vo výške 250.000,-€. Obidve tieto notárske zápisnice sa stali aj exekučným titulom na exekúciu celého majetku obce Svrčinovec. Podkladom pre vyhotovenie kúpnej zmluvy o predaji budovy bývalej colnice a notárskych zápisníc mali byť falošné a pozmenené verejné listiny, ktoré mal sfalšovať a pozmeniť obvinený Juraj S.

Obvinenému Jurajovi S. hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.


Vytvorené: 20.01.2017