Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Mladíka zastavila večer v Turzovke policajná hliadka, nafúkal 2,75 promile

Mladíka zastavila večer v Turzovke policajná hliadka, nafúkal 2,75 promile

Turzovka 22.01.2017 - Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 24 ročný muž z okresu Čadca. Obvinený muž v nedeľu 22. januára po pol desiatej hodine večer viedol osobné motorové vozidlo Škoda Octavia po miestnej komunikácii v Turzovke. Následne bol hliadkou z Obvodného oddelenia Policajného zboru Turzovka zastavený. Počas kontroly sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,32 mg/l (2,75 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar.

Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža.

Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na jeden rok. 

Alkohol za volant nepatrí 

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí. Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie.

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách.

Je dôležité  uvedomiť si, že na cestách nie sme sami a svojou bezohľadnou a arogantnou jazdou ohrozujeme nielen svoj život, ale aj životy ďalších účastníkov cestnej premávky. 

V súvislosti so sychravým počasím a zníženou viditeľnosťou polícia vyzýva účastníkov cestnej premávky k zvýšenej opatrnosti na cestách. Vodiči majú sťažené podmienky na jazdu,  pretože kombinácia dažďa, mrholenia, snehu, tmy, poľadovice a mokrej vozovky si vyžaduje maximálnu koncentráciu. Pamätajte, jazdu treba vždy prispôsobiť stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam i svojim schopnostiam a zručnostiam. Počítať treba aj s tým, že vo vyjazdených koľajach môže stojaca voda najmä v zákrutách spôsobiť šmyk. Tomu sa dá predísť len prispôsobením rýchlosti. Dôležité je jazdiť vždy opatrne, dodržiavať medzi vozidlami bezpečnú vzdialenosť, brzdiť uvážene a včas.


Vytvorené: 24.01.2017