Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

V Kysuckej nemocnici v Čadci otvoril urgentný príjem minister zdravotníctva Tomáš Drucker

V Kysuckej nemocnici v Čadci otvoril urgentný príjem minister zdravotníctva Tomáš Drucker

Čadca 13. februára - Minister zdravotníctva Tomáš Drucker spolu s predsedom Žilinského samosprávneho kraja Jurajom Blanárom v pondelok 13. februára otvorili nový urgentný príjem v Kysuckej nemocnici s poliklinikou Čadca.

Ako uviedol minister, rezort zdravotníctva pripravil v rámci zabezpečovania ambulantných a urgentných pohotovostí, ako aj záchrannej zdravotnej služby, koncept takzvanej stratifikácie urgentných príjmov a nemocníc po Slovensku. Do tejto siete urgentných príjmov patrí aj Kysucká nemocnica s poliklinikou v Čadci. „Máme životaschopnú, kvalitnú sieť záchrannej zdravotnej služby a je pred nami zámer vybudovať sieť urgentných príjmov, s kvalitným materiálno-technickým a personálnym vybavením, dobrou dostupnosťou a dostatočnou kapacitnou priepustnosťou. Modernizácia určite prinesie kvalitu, technika prispeje k rýchlejšej diagnostike a celý proces poskytovanie zdravotnej starostlivosti sa výrazne urýchli,“ zdôraznil minister T. Drucker.

urgentný príjem

Kysucká nemocnica, ktorá poskytuje zdravotnú starostlivosť pre spádovú oblasť viac ako 120-tisíc obyvateľov, je prvou zo štyroch nemocníc v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, kde sa otvára pracovisko urgentného príjmu. Bude poskytovať neodkladnú zdravotnú starostlivosť a zároveň bude prínosom pre zabezpečenie komplexnej zdravotnej starostlivosti. Skladá sa z dvoch častí - úrazovej a internej, zároveň bude mať prepojenie s diagnostickými pracoviskami nemocnice a v prípade potreby budú prizvaní k pacientom aj iní odborní lekári, uvádza sa v tlačovej správe Ministerstva zdravotníctva SR. - foto: health.gov.sk


Prílohy

urgentny-prijem-cadca-2017.jpg (77.59kB)
Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 16.02.2017