Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

ŽSR vykonajú údržbu regionálnej trate na Kysuciach na trase Čadca - Turzovka - Makov

ŽSR vykonajú údržbu regionálnej trate na Kysuciach na trase Čadca - Turzovka - Makov

Čadca 12.06.2017 - Železnice Slovenskej republiky ŽSR uskutočnia v 24. kalendárnom týždni údržbu železničnej regionálnej trate na Kysuciach. Počas denných výluk budú vybrané vlaky osobnej dopravy nahradené autobusmi.

Denné výluky sa konajú nasledovne:

  • 13. jún v čase od 7.30 od 14.30 hod. v úseku Turzovka - Makov,
  • 14. jún v čase od 7.30 od 14.30 hod. celá trať v úseku Čadca - Makov.

ŽSR počas výluk zrealizujú strojné kosenie trávového porastu pozdĺž železničnej trate, aby boli zabezpečené dobré rozhľadové pomery v blízkosti traťovej koľaje. Zároveň plánujú na trati vymeniť aj niekoľko kusov koľajníc so skrytými chybami, ktoré boli zistené a lokalizované defektoskopickým meraním. Uvedené činnosti vykonajú ŽSR vlastnými mechanizmami a personálnymi kapacitami.
Počas denných výluk budú vlaky osobnej dopravy v uvedených traťových úsekoch odrieknuté a nahradené autobusovou dopravou.
Podrobnejšie informácie o opatreniach v osobnej doprave sa cestujúci dozvedia z vývesiek umiestnených v železničných staniciach, alebo ich poskytne dopravca - Železničná spoločnosť Slovensko na telefónnom čísle kontaktného centra - 18 188, prípadne na internetovej stránke www.slovakrail.sk.
ŽSR prosia cestujúcich o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým dôjde v dôsledku výlukových prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hlásení staničného rozhlasu v železničných staniciach.


Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 12.06.2017