Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Podozrivý z lúpeže zadržaný krátko po skutku

Čadca-Krásno nad Kysucou - 03.11.2017 - Operačné stredisko Krajského riaditeľstva policajného zboru v Žiline prijalo 29. októbra v nočných hodinách oznámenie o podozrení z trestného činu lúpeže v Krásne nad Kysucou, ku ktorému skutku malo dôjsť v miestnom pohostinstve. Okamžite boli na miesto vyslané všetky dostupné policajné hliadky, ktoré pátrali po podozrivej osobe. Dopravní policajti z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci krátko po vyhlásení pátrania po podozrivej osobe kontrolovali v Krásne nad Kysucou 29 ročného muža, ktorého predviedli na policajný útvar. Následne muža vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci obvinil zo zločinu lúpeže v súbehu so zločinom obmedzovania osobnej slobody.

29 ročný obvinený Michael mal 29. októbra v nočných hodinách v pohostinstve v Krásne nad Kysucou fyzicky napadnúť 53 ročnú ženu-obsluhu pohostinstva. Potom ju mal zamknúť do skladu v úmysle zmocniť sa cudzej veci.

Z priestoru pohostinstva mal odcudziť pokladňu aj dva mobilné telefóny a z miesta mal ujsť. Spôsobená škoda bola predbežne vyčíslená na 1.000.-€. Vyšetrovateľ Policajného zboru spracoval na obvineného muža podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na tri roky až osem rokov. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.


Vytvorené: 03.11.2017