Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Podgurážení vodiči na cestách v Žilinskom kraji

V piatok 22. decembra vo večerných hodinách spôsobil v meste Kysucké Nové Mesto dopravnú nehodu 31 ročný vodič na vozidle Škoda Felicia. Po dopravnej nehode mal vodič vystúpiť z vozidla a odstrániť zadnú tabuľku s evidenčným číslom a z miesta nehody odísť. Vodič neodišiel ďaleko, asi po 500 metrov od miesta dopravnej nehody ho zastavila policajná hliadka. Následne sa podrobil dychovej skúške s výsledkom 1,06 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,21 promile.

Dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky venuje polícia v Žilinskom kraji naďalej neustálu pozornosť. V 51. týždni tohto roka zaevidovala polícia na cestách v kraji 25 podgurážených vodičov. Z celkového počtu vodičov motorových vozidiel 9 nafúkalo nad 1 promile, u 7 vodičov bolo zistené požitie alkoholických nápojov pod 1 promile. Deväť vodičov podgurážených alkoholom spôsobilo dopravné nehody.

Vodič boli obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý mu v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.


Vytvorené: 04.01.2018 | Čitateľov: 824