Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Zranený a dezorientovaný 33-ročný muž sa nevedel sám dostať k pomoci, policajti ho našli a poskytli prvú pomoc

Zranený a dezorientovaný 33-ročný muž sa nevedel sám dostať k pomoci, policajti ho našli a poskytli prvú pomoc

Vysoká nad Kysucou 23.03.2018 - V stredu 21. marca pred 14.00 hodinou operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline (ďalej len operačné stredisko) prijalo oznámenie z tieňovej linky 112. Občan mal oznámiť, že sa nachádza niekde v lesnom poraste nad obcou Vysoká nad Kysucou v časti Vrchrieka a mal byť fyzicky napadnutý jemu známou osobou.

Ďalej uviedol, že je zranený, nevie sa pohybovať a orientovať v teréne. Operačné stredisko okamžite po prijatí oznámenia na miesto vyslalo všetky dostupné policajné hliadky z Obvodného oddelenia Policajného zboru Turzovka. Jedna z hliadok sa telefonicky spojila s oznamovateľom, ktorého sa snažila vypátrať aj za pomoci sluchových vnemov a zvukového a výstražného zariadenia služobného vozidla. Policajti za krátky čas osobu vypátrali v lesnom poraste v časti Vrchrieka. Bola podchladená vplyvom poveternostných podmienok a dezorientovaná. Policajti osobe ihneď poskytli prvú predlekársku pomoc a bezodkladne privolali rýchlu zdravotnú pomoc. Osobu previezli cez terén do dosahu rýchlej zdravotnej pomoci, kde si ju prevzali zdravotníci za účelom ošetrenia.  
Policajti svojím rýchlym profesionálnym zásahom naplnili poslanie polície „POMÁHAŤ A CHRÁNIŤ“ a zachránili život 33 ročnému mužovi (z okresu Čadca). 
V súvislosti s napadnutím muža prebieha objasňovanie priestupku proti občianskemu spolunažívaniu.    

 


Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 23.03.2018