Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

37-ročný vodič v Čadci nafúkal v noci zo soboty na nedeľu 3,06 promile

37-ročný vodič v Čadci nafúkal v noci zo soboty na nedeľu 3,06 promile

Čadca 25.06.2018 - Dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky venuje polícia v Žilinskom kraji pozornosť aj v tomto roku. V 25. týždni tohto roka zaevidovala polícia na cestách v kraji 28 podgurážených vodičov. Z celkového počtu vodičov motorových vozidiel 13 nafúkalo nad 1 promile, u 9 vodičov bolo zistené požitie alkoholických nápojov pod 1 promile. Šiesti  vodiči podgurážení alkoholom spôsobili dopravné nehody. 

V noci zo soboty na nedeľu krátko po polnoci zastavila policajná hliadka v meste Čadca vodiča vozidla Renault Trafic. 37 ročný vodič sa pri kontrole podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 1,47 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 3,06 promile
 
V nedeľu 24. júna v skorých ranných hodinách spôsobil dopravnú nehodu na ceste II/487 medzi Makovom a Turzovkou vodič vozidla VW Passat. 31 ročný vodič pri prejazde ľavotočivou zákrutou dostal šmyk a havaroval mimo vozovku, pričom zostal stáť v železničnom koľajisku. Vodičovi policajti pri dychovej skúške namerali 1,03 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,15 promile. K zraneniu osôb pri dopravnej nehode nedošlo. 
 
V skorých ranných hodinách v nedeľu 24. júna zastavila policajná hliadka na ceste II/583 pred odbočkou na obec Lutiše vozidlo Suzuki Grand Vitara. 24 ročný vodič sa pri kontrole podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 0,88 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,83 promile
 
Všetci uvedení vodiči čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý im v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok. 
 
 

 


Vytvorené: 25.06.2018