Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Čadčianski policajti taktickým zákrokom zachránili život 46-ročného muža

Čadčianski policajti taktickým zákrokom zachránili život 46-ročného muža

Čadca 26.06.2018 - Policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru Čadca zachránili ľudský život. V sobotu 23. júna okolo 18.00 hodiny prijalo operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline oznam z linky 112, kde sa mala osoba vyhrážať skokom z mosta pre chodcov nad železničnou traťou v Čadci.

Okamžite boli na miesto vyslané dostupné policajné hliadky z Obvodného oddelenia Policajného zboru Čadca aj Oddelenia železničnej polície Policajného zboru Žilina. Hliadka z obvodného oddelenia pri príchode k miestu zbadala muža v strede mosta na zábradlí, ktorý kričal, že ak sa k nemu priblížia, tak skočí na železničnú trať. Policajti s mužom nadviazali komunikáciu a snažili sa upútať jeho pozornosť. Muž stále kričal, aby sa k nemu nepribližovali, lebo okamžite skočí.

Počas komunikácie muž zišiel zo zábradlia. Policajti s ním pokračovali v komunikácii, ale muž opakoval, že chce ukončiť svoj život. Policajná hliadka využila tento moment a rozbehla sa k mužovi, ktorému rýchlym zásahom zabránila v jeho ďalšom konaní. Muž bol rozrušený a neustále hovoril, že chce ukončiť svoj život. Policajti muža predviedli na policajný útvar za účelom zistenia totožnosti. Po zistení jeho totožnosti bol muž odovzdaný zdravotníkom.

Policajti svojím taktickým zásahom naplnili poslanie polície „POMÁHAŤ A CHRÁNIŤ“ a zachránili život 46 ročnému mužovi z Čadce.


Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 26.06.2018