Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Tragická zrážka traktora s vlakom v obci Svrčinovec, vodič nafúkal 2,44 promile

Tragická zrážka traktora s vlakom v obci Svrčinovec, vodič nafúkal 2,44 promile

Svrčinovec 23.07.2018 - Na základe doteraz vykonaného šetrenia bolo zistené, že v piatok 20. júla pred 21.00 hodinou viedol 52 ročný vodič z okresu Čadca po lesnej ceste v katastri obce Svrčinovec, okres Čadca traktor s vlečkou. Následne z doposiaľ presne nezistených príčin vošiel z poľnej cesty na chránené železničné priecestie, kde došlo k zrážke s osobným vlakom.

Pri tejto udalosti utrpela 74 ročná spolujazdkyňa z traktora z okresu Čadca zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahla. Vodič traktora sa po skutku podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,17 mg/l = 2,44 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Policajti vodičovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar. U rušňovodiča alkohol vykonanou dychovou skúškou zistený nebol.
 
V súvislosti s touto tragickou udalosťou vyšetrovateľka Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia a prečinu poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia. 
 
V súčasnej dobe prebiehajú všetky potrebné procesné úkony za účelom objasnenia skutku. Z uvedeného dôvodu nie je možné k prípadu poskytnúť žiadne bližšie informácie. foto: polícía
 

 


Fotogaléria k článku :

svrcinovec-zrazka-traktor-vlak-2018-3.jpg
svrcinovec-zrazka-traktor-vlak-2018-4.jpg
svrcinovec-zrazka-traktor-vlak-2018-5.jpg
svrcinovec-zrazka-traktor-vlak-2018-2.jpg
Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 23.07.2018