Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Hokejbal : Izoglobal cup preveril aj Čadčanov

Hokejbal : Izoglobal cup preveril aj Čadčanov

Čadca sa pred štartom v jarných zápasoch extraligy (14.2.2009 Ružinov - Čadca) zúčastnila 7. a 8. februára na turnaji Izoglobal cup v Martine. Čadčania sa stretli v sobotu postupne s tímom Vrútok, Ružinovom a Profisom Bratislava. V nedeľu ich čakal Izoglobal Martin a Skalica. Izoglobal cup sa hral turnajovým spôsobom a Čadčania nastúpili v plnom zložení aj s posilami z ČR. V prvom zápase si zmeral omladený káder Čadce sily s Kométou Vrútky.

Hbk Čadca - Kométa Vrútky 1:1
V zápase takmer celý čas prehrávala 0:1. V nápore ale chlapci zabrali a vyrovnali na konečných 1:1.

Čadca - Rbk Ružinov 1:6
Do druhého zápasu nastúpila Čadca proti Ružinovu v polčase sme prehrávali už 0:5 a vyzeralo to na debakel no v druhej časti hry padli už len dva góly a tak porážka 1:6 je výstrahou pred ligovými zápasmi. Hbk 

Hbk Čadca - Profis Bratislava 0:1
V treťom zápase proti Profisu boli diváci svedkami vyrovnaného zápasu a rozhodli jeho posledné minúty, keď Čadca smolne inkasovala gól.

Sobotňajšia zostava Hbk Čadca : Smolka - Gerát, Izák, Dirgas, Kuffa, Červeník, Mudrík, Fonš, Konderla, Lipták, Bajan, Sobol. Tréner: J. Chovančík.

Hbk Čadca - Izoglobal Martin 4:6

Do štvrtého zápasu nastúpila Čadca veľmi dobre. V polčase dokonca vyhrávala 3:1. Súper z Martina však pridal a dokázal postupne hru vyrovnať a neskôr obrátiť stav vo svoj prospech. Čadca ešte zdramatizovala zápas no v závere už našim chlapcom neostalo síl ani času na zvrátenie výsledku.

Hbk Čadca - Skalica 0:3

V poslednom stretnutí sme s dobrým súperom stačili držať tempo prvú polovicu zápasu. V druhej časti hry sa už presadila len Skalica. Svoje šance spálilo viacej hráčov Čadce. A tak keďže sa nám nepodarilo streliť gól podľahli sme Skalici 0:3.

Najlepším brankárom na turnaji bol vyhlásený Lukáš Smolka - gólman Čadce

Zostava neďeľa Hbk Čadca : Smolka - Gerát, Izák, Dirgas, Červeník, Ujházi, Kandrik, Cieslar, Mudrík, Fonš, Konderla, Lipták, Bajan, Sobol. Tréner: J. Chovančík.

F. Ujházi (predseda KHÚ) : Myslím, že účasťou na turnaji sme najlepšie spestrili našu prípravu pred zostávajúcimi zápasmi v extralige. Snahou trénera bolo aj zapracovanie mladších hráčov do tímu. To sa nám dúfam podarilo a pred nadchádzajúcim víkendom, keď cestujeme do Bratislavy verím že zužitkujeme nadobudnuté skúsenosti. Síce sme v zápasoch väčšinou ťahali za kratší koniec, ale je to aj dôsledok skúšania nových hráčom. Proti Ružinovu (sobota 14.2.2008) nastúpime v čo možno najsilnejšej zostave, keďže stále máme šancu hrať PLAY OFF.

Podrobnosti a fotografie na www.hbkcadca.sk


Vytvorené: 09.02.2009 | Čitateľov: 4208